Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sosyal Medya Sohbetleri'nde "15 Temmuz" konuşuldu

        - Mustafa Demir: "O gece Türk milletinin feraseti ortaya çıktı"

        - Mete Yarar: "Suriye'deki, Irak'taki gelişmeler bunların her biri aslında birer oyunun parçası. Türkiye artık oyun bozuyor"

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Sosyal Medya Sohbetleri"nde Habertürk Tv Genel Müdürü Veyis Ateş ile Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, 15 Temmuz ve sonrasını konuştu.

        Fatih Belediyesi tarafından düzenlenene 'Sosyal Medya Sohbetleri'nde 15 Temmuz darbe girişimi konuşuldu. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in ev sahipliği yaptığı programa Habertürk Tv Genel Müdürü Veyis Ateş ile Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar katıldı. Fatih Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen programda sosyal medya üzerinden '15 Temmuz darbe girişimi ve sonrası' değerlendirildi.

        "O gece Türk milletinin feraseti ortaya çıktı"

        Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 15 Temmuz gecesinde yaşananları anlatarak, "15 Temmuz'da bizim iki tane önemli yerimiz vardı. Biri Saraçhane Büyükşehir Belediyesi'nin önü, bir de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu yer. İnsanlar ne oluyor derken. AK Parti ilçe teşkilatının erken uyarısı ile insanların sokağa çıktı. Çünkü yollar kapalıydı o arada. Çarşamba bölgesinde, Yavuz Selim Bölgesi'nde, Kocamustafapaşa'dan, Fındıkzade'den, Muratpaşa'dan oluk oluk insanlar Vatan Caddesi'ne atkılar. Ve ben hep şunu söylüyorum;  o gece Türk Milleti'nin feraseti ortaya çıktı. Milyonlarca insan dışarı çıktı. Herkese 15 Temmuz öncesinden, böyle bir şey var. Ama sizin de o gece yapacağınız görev budur deyip mail atsanız ve bunu yapacaksınız deseniz,  bu sonucu alamazsınız. Bu inanılmaz bir şey.  Dünya o gece bu Türk Milletinin bu Anadolu'da yaşayanlar insanların bilgi gücünün farkına vardı" dedi.

        "Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şeye kimse şahit olamaz"

        Bu milletin çok önemli özelikleri ortaya çıktığını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Demir,  "Birisi sana G3'ü doğrultmuş. Öbürü diyor ki; 'evladım ne yapıyorsun'.  Çekse tetiği vuracak, parçalayacak adamı. Böyle bir şeye kimse şahit olamaz dünyanın hiçbir yerinde. Tankla üzerine geliyor, birinci tankın altından çıkıyor, ikinci tankın altından çıkıyor. Eminin ona fırsat verirse o kendisi ezen tankın karşısına çıksa bile, o askerle muhatap olsa yine ona nasihat edecek. Bunun örneği dünyada yok onun için ben diyorum ki, bütün siyasetçiler, siyaset bilimciler, bütün sosyologlar, bütün ideologlar gelsinler 15 Temmuz'u A'dan Z'ye incelesinler ve bu kitapları yeniden yazsınlar" ifadelerini kullandı.

        Habertürk Tv Genel Müdürü Veyis Ateş ise sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen sohbette, "Darbe girişimi gecesi ben de yeni karşıya geçiyorum.  Bir taraftan da telefonla konuşuyorum. Köprünün sol tarafında tanklar geçiyor. Haber kaynaklarını takip ediyorum. Ne oluyor, ne bitiyor diye.  O gün benim haber aldığım, haber kaynakları, ilgili bürokrat, ilgili siyasinin herkesin söylediği aynı şeydi.  Bu iş sabaha kadar biter. Şimdi bu benim birleştirebildiğim bir parça. Demek ki o gün sahiden hiç birimizin farkında olmayan hepimizin üstüne bir şey atılmış ve hepimiz aynı jargonu kullanmışız. Sabaha kadar biter bundan hiçbir şey olmaz. Bitmedi mi bitti, geçmedik mi geçtik" dedi.

        "Türkiye artık oyun bozuyor"

        Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Türkiye'nin artık oyunları bozduğunu belirterek, "Bizim 15 Temmuz'da söylediğimiz şuydu; bu büyük oyunun küçük parçası diyorum. Yaşadığımız süreçlere baktığımızda, işte Derik'teki Sayın Kaymakam'ın şehit edilmesi dahil olmak üzere, Suriye'deki, Irak'taki gelişmeler bunların her biri aslında birer oyunun parçası. Türkiye artık oyun bozuyor. Bu oyun bozmak, üst akılın işine gelmeyecek ve farklı farklı hamleler yapacak Türkiye'de. Ben şunu söyleyeyim. Türkiye'de pompalanmaya çalışılan bir mevzu var. Türkiye'de bir ekonomik kriz patlamaya ve bunun adını söylemeye çalışan çok insan var.  Her gittiğim yerde sorulan bir soru var. Ne yapmamız gerekiyor sorusuna şunu söylüyorum. İnatla yaşamaya devam edeceksiniz" şeklinde konuştu.

        (MB-HB-Y)

        16.11.2016 10:35:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler