Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Köseli Köyü 11 aydır imam bekliyor

        (Fotoğraflı)

        OSMANİYE (İHA) - Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı Köseli Köyü'nde 11 aydan bu yana imam olmadığını söyleyen köy halkı kadrolu imam istiyor.

        Köy muhtarı Ali Göde, imamlarının emekli olduktan sonra köylerinden ayrıldıktan sonra müftülüğe başvurup imam istediklerini ancak 11 ay geçmesine rağmen köylerine imam gönderilmediğini söyledi. Göde, "20 köyü olan ilçemizin birçok köyünde 1-2 hane yaşıyor bu köylerimizin imamları var. Benim köyüm 80 hane 40 cami cemaati var ama imamımız yok. köylülerimiz Cuma namazı kılmak için komşu köylere gidiyor. Yetkililerden ve ilçe müftümüzden bu sorunumuza biran önce çözüm bulmalarını bekliyoruz" dedi.

        Sumbas Müftüsü Ahmet Demirer, kendisinin imam atama gibi bir yetkisinin olmadığını belirterek, her ay boş kadrolar için Osmaniye'de sınavların yapıldığını ancak Köseli Köyü için hiçbir din görevlisinin tercih yapmadığını söyledi.

        (MUH-ELF-Y)

        16.11.2016 11:57:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler