Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sille sanat sarayı Diyarbakır'da

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakırlı Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Kılıçolu'nun daveti üzerine Sille Sanat Sarayı üyesi ve uluslararası başarılara da sahip olan fotoğraf sanatçıları Neşe Arı ile Özlem Gün Bingöl, Diyarbakır'ı tanımak ve fotoğraflamak için kente geldi.

        3 yılı aşkın bir süredir fotoğraf eğitmenliği yapan Mehmet Kılıçoğlu, bugüne kadar 250'yi aşkın öğrenci yetiştirdi. Kılıçoğlu, keyifle geçen fotoğraf eğitimlerine farklı bir bakış açısı kazandırmaları ve deneyimlerini paylaşmaları amacıyla İstanbul'dan, davet ettiği konukları Neşe Arı, "Xin Chao Viet Nam" ve "Çizgisel Düşler" isimli gösterilerini sunduktan sonra fotoğrafın teknik değerlerinin yanı sıra daha çok gözle çekilebileceğini vurgularken, Özlem Gün Bingöl ise "Doğduğum Ev" ve "Gerçek Metalciler" isimli sunumlarıyla öğrencilerin ufkunu daha da genişletti.

        Mehmet Kılıçoğlu ve öğrencilerinin de eşlik ettiği günübirlik Diyarbakır turuna çıkan sanatçılar İslam dünyasının 5. Harem-i Şerifi olarak kabul edilen Ulucamii ve 1564 yılında Mimar Sinan'ın yaptığı Behrampaşa Camii ile birlikte Diyarbakır Surları, Hasan Paşa Hanı, Meryem Ana Kilisesi, On Gözlü Köprü ve Sur içini dolaşarak fotoğrafladı.

        Konuk fotoğrafçılar veda ederken, şehrin tarihi dokusundan çok etkilendiklerini ve Diyarbakır'a daha geniş bir zaman diliminde büyük bir grup olarak geleceklerini ifade etti.

        (İHA-AKK-Y)

        16.11.2016 13:23:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler