Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ayvalık Kent Konsey'inden Çocuk Meclisi

        (Fotoğraflı)

        Suat Salgın

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Kent Konseyi tarafından Çocuk Meclisi oluşturuldu.

        Ayvalık Kent Konseyi'nin; 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle, ilçe genelindeki okullardan 2'şer kişilik temsilcilerle oluşturulan meclis veliler ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

        Katılımcı çocukların; çocukların gelişimi, eğitimi, hakları, yerel ve ülke yönetimine katılımı ve hemşehrilik bilinçlerini geliştirmek için çalışmalar yapacağı olan meclisin genel kurulu da oluşturuldu. Bu kapsamda; Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu için 7 asil ve 7 yedek üye seçildi.

        Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen'in yanı sıra okul müdürlerinin de destek vererek oluşturulan mecliste; katılımcı çocukların görev almak için yarıştığı gözlenirken, Çocuk Meclis'ine katılımların sürdüğü ve başvurular için 10-15 yaş arasındaki çocukların Ayvalık Belediyesi'ne ait Kırlangıç kompleksindeki Kent Konseyi binasına başvuru yapabilecekleri yada mesajla bilgi alabilecekleri öğrenildi.

        Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli, bugünün çocuklarının yarının yetişkin bireyleri ve ülkemizin geleceği olduğunu hatırlatarak, "Çocuklarımız geleceğimiz ve bizler için çok önemliler. Biz yetişkinler ise onları yarınlara hazırlamak, yetiştirmek ve hizmet edebilmek için varız. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününde Ayvalık'ta ilk kez Kent Konseyi bünyesinde Çocuk Meclisini oluşturmak istedik. Onların kendi haklarına sahip çıkacakları bir platformun olmasını istedik. Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Erkan Bilen'e konuyu anlattık ve destek istedik. Okullardan ve konseyimiz bünyesindeki sivil toplum örgütlerinden10-15 yaş arasında çocuk temsilciler belirleyerek Çocuk Meclisimizi oluşturduk" dedi.

        Başkan Karayelli, Ayvalık Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan Çocuk Meclisi'nin önceki gün itibarıyla Yürütme Kurulu'nun oluşturulduğunu yönergeler doğrultusunda çalışmaların başladığını kaydeden Filiz Karayelli, "Geleceğimiz olan çocuklarımızdan çok şey bekliyoruz. Çünkü o heyecanı ve isteği oluşturduğumuz mecliste yakaladığımızı gördük. Hayırlısı olsun" diye konuştu.

        (SS-

        17.11.2016 08:31:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler