Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vuslat Derneği, ücretsiz İslami eğitim veriyor

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Allah'ın ilk emri ve ayeti olan "Oku" kelimesini kendisine düstur olarak benimseyen Vuslat Derneği, 23 medresesi, bin 150 ilim talebesi ve 145 eğitimci ile İslami eğitime büyük katkılar sunuyor. Bununla da yetinmeyen kurum eğitim gören ilim talebelerinin, başta yiyecek, giyecek, yatacak yer olmak üzere A'dan Z'ye tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

        İhtiyaç sahiplerine gerçekleştirdiği maddi ve manevi yardımları kadar, İslami eğitim noktasında da geleceğe yatırım yapan Vuslat Derneği, Erzurum'da sahip olduğu 23 medrese, bin 150 ilim talebesi ve 145 eğitimcisi ile farkını gösterdi. İslami İlimler Akademisi Külliyesi'nin tamamlanması ile de binlerce ilim talebesinin ücretsiz okutacak olan Vuslat Derneği, bu hayırlar ile ilk ayet olan "Oku" emrini yerine getirmeye çalışıyor.

        Kurumun eğitim konusunda gerçekleştirdiği hizmetler hakkında bilgiler veren Erzurum Vuslat Derneği Başkanı Fikret Semerci, temel hedeflerinin İslami eğitim noktasındaki eksiklikleri gidermek olduğunu ifade etti. Allah'ın ilk emri olan "Oku" ayetini kendilerine parola olarak gördüklerini aktaran Semerci, Erzurum genelinde 23 medrese, bin 150 erkek ilim talebesi ve 145 eğitimci ile hizmet verdiklerini dile getirdi. Bu öğrencilerden 55'inin hafızlığını tamamladığını, 18'ininde icazet aldığına vurgu yapan Semerci, "Erzurum'da İslami eğitim noktasında hizmetlerimiz sürüyor. Maddi ve manevi konuda ihtiyaç sahiplerine yaptığımız yardımlar kadar eğitimde önceliklerimiz arasında yer alıyor. Allah'ın ilk emri olan "Oku" ayeti ve Hazreti Ali'nin "Bana bir harf okutanın bin yıl kölesi olurum" sözünü izninizle hatırlatmak istiyorum. Biz bu düşünceler ile hafız yetiştiriyoruz. Allah'a şükür Erzurum'da 23 medresemiz, bin 150 ilim talebemiz ve 145 eğitimcimiz var. Şu ana kadar 55 talebemiz hafızlığını tamamladı, 18 tanesi de icazetini aldı. İnşallah bu hizmetlerimiz sürecek" dedi.

        Eğitimlerimiz ücretsiz

        İslami noktada verilen eğitimlerin ücretsiz olduğunu anlatan Başkan Semerci, "Bir noktayı daha aktarayım. Allah rızası için verdiğimiz bu hizmetlerden kesinlikle maddi bir kazanç sağlamıyoruz. Dediğimiz gibi Allah rızası için ilim talebelerimize eğitim veriyoruz. Hafız olmak, İslami eğitim almak isteyen kardeşlerimizi kendi bünyemizdeki medreselerimizde yaşlarına göre eğitime başlatıyoruz. Bu kardeşlerimizi yiyecek, giyecek, içecek yakacak, yatacak yer tüm ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Hayır, sahiplerimizin, bağışçılarımızın destekleri ile bu talebelerimize destek oluyoruz" diye konuştu.

        Külliyemiz Erzurum eğitimine büyük katkı sağlayacak

        Yapımı devam eden İslami İlimler Akademisi Külliye Projesi hakkında bilgiler veren Semerci, "Külliyemiz Erzurum Aziziye Bölgesi Dadaşkent semtinde yapımı devam ediyor. 61 dönüm arazi üzerine toplamda 130 bin metrekare kapalı alanda inşa ediliyor. Bu külliyemizin içeriğinde 15 tane bloğumuz olacak. İptida, hafızlık, Arapça, okulla beraber hafızlık kurslarımız, camimiz, kütüphanemiz bu külliyemizin içerisinde yer alacak. Şöyle anlatayım dışarıdan imam hatip, ilahiyat okuyan kardeşlerimizde bu kurslarımızdan faydalanacaklar. Ve malumunuz dört duvar arasında ders ders olacak şekilde eğitim verilmeyecek. Bir de spor sosyal kompleksimiz olacak. Yüzme, karate, uzak doğu sporları, okçuluk, at inmeciliktir, güreştir bu gibi sporlarla kardeşlerimiz eğitim görecekler. Bunun yanı sıra yetimhanemiz olacak. Yetim kardeşlerimizi biz alacağız hem okul hem ilmi noktada her şeyini biz üstleneceğiz. Evliliğine, okuluna, son raddeye kadar arkalarında olacağız inşallah. Bu şekilde zaten İstanbul'da Hiranur Vakfı ismi ile bir külliyemiz var. Suriye'den 750 tane anne ve babadan yetim olan erkek kardeşlerimizi getirmişiz hem ilmi hem okul noktasında eğitimleri devam ediyor. Bu şekilde Erzurum'da da bir çalışma yapacağız. Şu an zaten İç İşleri Bakanlığı ile yazışmalarımızı yapmışız. Gaziantep'te bulunan çadır kentten yetim kardeşlerimizi Erzurum'a da alacağız. İnşallah bu sayede külliyemiz Erzurum'a büyük katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

        (ERZ-Y)

        17.11.2016 14:11:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler