Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Medicana'dan öğrencilere diyabet semineri

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Medicana Konya Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mine Öztürk, Meram Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerine diyabet semineri verdi.

        Dr. Mine Öztürk gerçekleştirilen seminerde, hastalarına şekeri ve şekerli gıdaları az tüketmelerini ve şimdiden geleceğe yatırım yapmaları tavsiyesinde bulundu. Dr. Öztürk, sağlıklı beslenmeyi öğrenmenin gerektiğini belirterek, "Sağlıklı beslenmeden kastım yaşınıza, boyunuza uygun, yeterli enerjiyi sağlayacak gıdayla beslenmek gerekir. Beslenmeyi bir zevk, eğlence olarak görüyoruz. İşte burada algı hatası var, ihtiyacımız kadar, hasta olmamak için beslenmemiz gerekiyor ve çok beslenmekten dolayı tehdit altındayız. Mesela öğrencilerimiz annelerinin evde yaptığı kompostoyu içmek yerine gazlı içecekler, hazır meyve suları tüketiyor. Bu tür ürünler daha çok yemek yeme ihtiyacını ortaya çıkarıyor. Bu döngüyü kırmak gerekir" dedi.

        Seminere katılım gösteren Meram Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri tarafından Yrd. Doç. Dr. Mine Öztürk'e çiçek takdim edildi. Seminer soru ve cevapların ardından sona erdi.

        (ÖS-AH-Y)

        18.11.2016 13:04:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler