Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Birecik Belediye Başkanı Pınarbaşı projelerini Bakan Avcı'ya sundu

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Birecik İlçe Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Birecik'i turizm kenti yapma adına hazırladıkları projeleri Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya sundu.

        3'üncü etabına başlanan sahil projesi ile Fırat Nehrinin eşsiz güzelliğini ilçe halkıyla buluşturan ve Birecik'in turizmden hak ettiği payı alması için yoğun çaba harcayan Pınarbaşı, Şanlıurfa ziyaretinde Bakan Avcı'ya turizm projeleri hakkında bilgi verdi. Bakan Avcı'ya, Birecik'i yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline getirecek çalışmaların detaylarından bahseden Pınarbaşı, Birecik Kalesi ve çevresinde yapılan çalışmaları anlattı. Pınarbaşı, turizm kenti olma yolunda Birecik'e ivme kazandıracak 5 yıldızlı otel, Birecik Kalesine teleferikle ulaşım ve oyma mağaraların butik otele dönüştürülmesi projeleri hakkında da Bakan Avcı'ya bilgi aktardı.

        Belediye Başkanı Pınarbaşı daha sonra yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya sundukları projeleri hayata geçtiğinde Birecik'in, tarihi ve doğal güzellikleriyle turistler için önemli bir çekim merkezi haline geleceğini belirtti.

        Pınarbaşı, "Sahil projesi 3'üncü etap ve kale projesini 2017 programına aldıkları için Birecik halkı adına Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Birecik'in geleceği adına çok önemli adımlar atıyoruz. Turizm de bunlardan birisi. İddia ediyoruz ki projelerimiz tamamlandığında Birecik turizmde Türkiye'nin en önemli marka kentleri arasında yer alacak" diye konuştu.

        Bölge halkına yeni iş ve aş kapıları açmak için yoğun çaba harcadıklarını belirten Pınarbaşı, hedeflerinin turizm ve sanayiyi birlikte geliştirmek olduğunun da altını çizdi.

        (BB-BRN-Y)

        18.11.2016 14:08:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler