Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Küçük gelinler ve çocukları cezaevindeki babalarına kavuşacağı anı bekliyor

        - Özlem Topal: "Artık çocuğuma yalan söylemek istemiyorum"

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Kılınç

        AYDIN (İHA) - Küçük yaşta evlendiği için kocası cezaevine giren kadınlar yeni yasa ile birlikte heyecanlı bir bekleyişe girdi. Aydın Yenipazar İlçesi'nde yaşayıp küçük yaşta kocası ile kaçıp evlenen ve evliğinin üzerinden yaklaşık 9 yıl geçtikten sonra kocası tutuklanan 1 çocuk annesi Özlem Topal, yeni yasal düzenlemem ile kocasına kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bu güne kadar 6 yaşındaki oğlu Eymen'e sürekli yalan söylemek zorunda kaldığını belirten Özlem Topal, kendisi gibi zor durumda olanlar için yapılan yasal düzenlemelerden dolayı Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanı'na teşekkür etti.

        Eşi yaklaşık 2 yıl önce evinden alınıp kendisi ile evlendiği için tutuklandığını belirten Özlem Topal, her ne kadar kendisini korumak amacıyla eşi tutuklansa da bu karar ile minik oğlu ile kendisinin de cezalandırıldığını söyledi. Çocuğuna 'baban benimle evlendiği için tutuklandı' diyemediğini bu sebepten dolayı da hep yalan söylemek zorunda kaldığını ifade eden Özlem Topal, "Artık çocuğuma yalan söylemek istemiyorum. Yasal düzenlemenin yapılamasında emeği olan Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Adalet bakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        Yasanın bir an önce uygulamaya geçmesini de isteyen Özlem Topal, olayın tecavüzcülerle karıştırılması konusuna da "Ben de tecavüze karşıyım ve bu durumdakilerin cezalandırılmasından yanayım. Ancak bizim ve bizim gibi durumdakilerin olayı çok farklı. Ben kocamı sevmişim ve onunla evlenmişiz. Şu anda nikahlı kocam ve bir de çocuğumuz var. Kocamla mutlu bir hayat sürmeyi beklerken kocam cezalandırılıyor. Kocam cezaevinde biz de çocuğumuzla evde ceza çekiyoruz. Benim kocamdan başka kimsem yok. Çocuğum da sürekli babasını sayıklıyor. Her sorduğunda çalışmaya gittiğini söylüyorum. Ne olur artık bu işkence son bulsun. Kocama kavuşmak istiyorum. Bir an önce de yasa uygulamaya geçsin" diyerek yaşadığı zor durumu göz yaşları içinde dile getirdi.

        Bir çok kişinin bu uygulamadan dolayı aile birliğinin dağıldığını da belirten Özlem Topal, eşine kavuşacağı günü özlemle beklediğini ifade etti.

        (İK)

        18.11.2016 17:43:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler