Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahyalı minik Onur'a uygun ilik bulundu

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Akçay

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde 5 yaşındaki lösemi hastası Onur Aydoğmuş için başlatılan "Kök hücre bağışı" kampanyasında bulunamayan uygun iliğin İsrail'de bulunması ailesini sevince boğdu.

        İzmir'de oturan Hisarcık ilçesi bağlı Kutluhallar köyünden olan baba Ali Aydoğmuş ile Yukarı Yoncaağaç köyünden anne Nuray Aydoğmuş çiftinin 5 yaşındaki lösemi hastası oğulları Onur için 5 ay önce çiftlerin memleketleri Hisarcık'ta "Kök hücre bağışı" kampanyası düzenlenmiş, ancak uygun ilik bulunamamıştı.

        Maliye memuru Ali Aydoğmuş ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bölümü hemşiresi Nuray Aydoğmuş çiftine sevinçli haber İsrail'den geldi. Baba Ali Aydoğmuş, çocuklarının bir aksilik çıkmazsa 11 Aralık'ta ilik nakli ameliyatına alınacağını söyledi. Aydoğmuş,"Tek isteğimiz iliğin bir an önce gelmesi ve çocuğumuzun ilik nakli olması. Bu bizler için büyük bir mutluluk, ancak Türkiye'de umutla ilik bekleyen lösemi hastalarımıza derman olabilmek için durumu uygun olan duyarlı insanlarımızı kök hücre bağışına davet ediyorum. Bu arada 5 ay önce memleketim olan Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde gerçekleştirilen kök hücre bağışına destek veren başta Kutluhallar ve Yukarı Yoncaağaç köyü halkı olmak üzere ilçe merkezi ile köylerimizdeki vatandaşlara da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.(MA-EFE)

        21.11.2016 11:51:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler