Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bölge İran ticaretiyle canlanacak

        (Fotoğraflı)

        Hakan Okay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) tarafından yürütülen çalışmalarla İran ticaretinin ilçeye kazandırılması hedefleniyor.

        İran ticareti ve turizminin bölgeye kazandırılması için aralıksız çalışma yürüttüklerini belirten TATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, yaklaşık 2 yıldır yürüttükleri çalışmaların son aşamalarına gelindiğini ve artık çalışmaların meyvesini almaya başladıklarını söyledi. Bölge ekonomisine katkı sunmak amacı içinde olduklarını kaydeden Şahin, "Bilindiği gibi bölgemizde ekonomik anlamda bir daralma var. Üyelerimiz ticaretlerinde sıkıntılar yaşıyor. Biz de oda olarak bölge ekonomisine katkı sunmak için çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızdan birisi de İran ticareti ve turizmini bölgemize kazandırmaktır. Üyelerimizin bulunduğu Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerini kapsayacak şekilde çalışmalarımıza yoğunluk verdik. İran'daki idareciler, sivil toplum kuruluşları, odalar ve iş adamlarıyla girdiğimiz irtibatlar neticesinde oradan buraya heyet geldi. Buradaki ticaret ve turizmin altyapısı konusunda incelemelerde bulundular. Ardından oda olarak biz İran ziyareti gerçekleştirdik. Görüşmeler çok verimli geçti. Turizm, maden, inşaat, tekstil ve gıda sektörü başta olmak üzere birçok alanda görüşmeler gerçekleştirdik. Bundaki asıl amacımız, durgun olan piyasaya nasıl canlılık kazandırabiliriz, bir de ambargosu kalkan İran'dan ekonomik anlamda nasıl faydalanabilir ve nasıl karşılıklı alışveriş yaparız. Bununla ilgili çalışmalar yürüttük. Girişimlerimizin olumlu geçmesiyle birlikte, üyelerimiz ticaret konusunda çalışmalar yapmaya başladı. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte turizm konusuna da ağırlık vermeyi planlıyoruz. Öncelikli olarak İran'da derece yapmış ve karabalık bir ekibe sahip olan yamaç paraşütçüleri Tatvan'ı ziyaret ederek Nemrut Dağı eteklerinde uçuş gerçekleştirdi. Turizm konusunda altyapımızın hazır halde olduğunu gözlemlediler. Bölgeyi çok beğendiklerini ve kış ayları sonrası ekip olarak geleceklerini belirttiler. Aynı zamanda İran'daki acenteler ile bağlantıları olan rehberler buraya gelerek fiyat araştırması yaptılar. Alışveriş, turlar ve konaklama konularında incelemelerde bulundular. İran ile yapılabilecek ticaret konusunda sağlam bir altyapıya sahip olduğumuzu ifade ederek, turizm konusunda da çok güzel bir konuma sahip olduğumuzu söylediler. İran ticaretinin bölgemize hareketlilik katacağını ve İran'dan gelecek olan iş adamları ile turistlerin memnun kalacağını belirttiler. Çalışmalarımız ilk meyvelerini yavaş yavaş veriyor ve inşallah bahar aylarının gelmesiyle birlikte bölgemizde İran ticareti ile turizmi konusunda hareketlilik başlayacak" dedi.

        İran ticareti konusunda TATSO üyeleri ve esnaflarla sık sık toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade eden Şahin, "Üyelerimiz ve esnaflarımız altyapı olarak hazır durumdalar. Turizm konusunda da otel ve restoran işletmecileriyle görüşmeler yaptık. İran ile yapılacak olan ticaretin yanı sıra yaz ve kış turizmine de hazır durumdayız" ifadelerini kullandı.

        (HO-MSA-Y)

        21.11.2016 12:46:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler