Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Varto'da husumetli aileler barıştırıldı

        - Aralarında 4 yıldır husumet olan Sayın ve Yaman aileleri barıştırıldı

        (Fotoğraflı)

        Fatih Çelik

        MUŞ (İHA) - Muş'un Varto ilçesinde 4 yıl önce meydana gelen ölümlü olay nedeniyle aralarında husumet bulunan Sayın ve Yaman ailesi barıştırıldı.

        Varto İlçe Müftüsü İsmail Aktoprak ve Hacı Kaya Özer Camii İmamı Muhiddin Turzak'ın girişimleriyle bir araya gelen aile büyükleri, bir birleriyle tokalaşarak barıştılar. Barış töreninde konuşan Varto Müftüsü İsmail Aktoprak, barış ve kardeşliğin her zaman sürmesini isteyerek, "Varto ilçemizde de yaşanan üzücü olaylar artık geride kalmıştır. Bugün iki aile, iki toplum aralarındaki husumeti İslam vesilesi ile giderdiler. Burada toplumuzda bulunan iki ailemizin barışmasını sağladık. Cenab-ı Hak'ta bu ihsanı bize nasip ettiği için şükürler ediyoruz. Bu konuda din görevlisi arkadaşlarımızın büyük gayretleri olmuş. Hacı Kaya Özer Cami İmamımız Muhiddin Hocamızın ve diğer din görevlileri arkadaşlarımızın çok büyük emekleri var. Allah ebediyen bu hocalarımızdan da razı olsun. İnşallah diğer husumetli ailelere de örnek olur. Biz tüm gücümüzle ilçemizde yaşanan husumetleri bitirmek için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

        Her iki ailenin barışının sağlanmasının ardında yemek verildi.

        (MSA-Y)

        21.11.2016 13:53:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler