Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ereğli'ye istihdam müjdesi

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Ereğli ilçesinde istihdam açığını önemli ölçüde kapatacak olan 2. Organize Sanayi Bölgesindeki bisküvi fabrikasının inşaatı hızla devam ediyor.

        İnşaatı devam eden fabrika alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli'nin en büyük sorunu olan işsizliğe neşter vurmak için girişimlerin devam ettiğini söyledi.

        Beraberinde fabrika sahibi Abdurrahman Zade, Fabrika Müdürü Kadir Tunç, OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Erdinç Akça, İbrahim Söker ve Mahmut Özkoç'la birlikte fabrika sahasında incelemelerde bulunan Başkan Özgüven, "16 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bu fabrika 2017 yılı Haziran ayı sonunda faaliyete girecek. İlk etapta 700 kişiye iş istihdamı sağlayacak olan fabrika süreç içerisinde bin 500 hatta 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Bu yatırımın Ereğli'ye gelmesinde başta Abdurrahman Zade olmak üzere OSB Yönetim Kurulu arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Değişen, gelişen ve büyüyen Ereğli artık kabuğuna sığmıyor. Amacımız daha fazla yatırımcıyı Ereğli'ye getirmek. Ereğli'den Karaman'a giden kadın işçilerimiz de artık Ereğli'de çalışacaklar. Bu işletmenin diğerlerine örnek olması temennisiyle Ereğli'mize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

        Fabrika Müdürü Kadir Tunç ise, 2017 yılı Haziran ayı sonunda faaliyete geçecek olan fabrikada ilk etapta kek, bisküvi, gofret ve çikolata çeşitlerinde üretim yapacaklarını belirterek, "700 kişi ilk etapta ilerleyen süreçte ise bin 500 ile 2 bin kişi arasında istihdam sağlayacağız. Ereğli'nin coğrafi yapısı, deniz ulaşımına yakın bir bölge olması, potansiyeli bizim buraya yatırım yapmamıza vesile oldu. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

        (İHA-AH-Y)

        21.11.2016 16:12:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler