Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kare kare üzümün yetiştiriliş hikayesini anlattılar

        - Üzümün nasıl yetiştirildiği fotoğraflara yansıdı

        (Fotoğraflı)

        Nilüfer Öztürk Silay

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Selçuk ilçesinde, üzüm ve insan temalı fotoğraf sergisi açılışı yapılırken, vatandaşların üzüm bağları arasındaki yaşam öyküsünü anlatan sergi yoğun ilgi gördü.

        Selçuk ilçesine bağlı Gökçealan Mahallesinde, Emine Aysu, Sengi Görgü Yüksel, Tibet Gürkan Pehlivan tarafından hazırlanan 'Üzümün Kıyısında' adlı fotoğraf sergisindeki eserler görücüye çıktı. Vatandaşların üzüm bağları arasındaki yaşam öyküsünü anlatan sergi, Gökçealan'da yetişen üzümün kalitesini de yansıttı. Sergiyi gezenler, üzümün nasıl ve ne şartlarda yetiştirildiğini kare kare fotoğraflarla inceledi. 7 aylık bir çalışmanın ürünü olan sergi açılışında konuşan Emine Aysu, Sengi Görgü Yüksel, Tibet Gürkan Pehlivan, katılımcılara teker teker teşekkür etti.

        Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı da, Selçuk'un merkezi ve mahallerinin büyük bir kültür zenginliğine sahip olduğuna vurgu yaptı. Bakıcı, "Gerçekten potansiyelimiz çok fazla. Bunun da en önemli göstergesi yüzyıllar boyunca bu topraklarda medeniyetler kurulmuş. İnsanlar bu topraklarda yaşamışlar. Bu nedenle bölgemiz böylesine zengin bir coğrafyadır. Gökçealan köyümüz de bizim en fazla kültür zenginliğine sahip olduğumuz bir yerleşim alanımızdır. Gökçealan'ımızın da en önemli üretimi üzümle ilgilidir. Buna yönelik resim sergisinin açılmasının çok güzel ve çok özel olduğunu düşünüyorum. Bu tür etkinliklerin gençlerimize ve çocuklarımıza örnek olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

        (NÖS-HG-Y)

        22.11.2016 16:23:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler