Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nene Hatun'u yürekleriyle işittiler

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Erzurum'da eşine ender rastlanır bir etkinlik yaşandı. Yakutiye Gençlik Merkezi, işitme dili ile işitme engelli öğrencilere Nene Hatun'u anlattılar. Kahraman Türk kadını Nene Hatun'un kabri başında dua okuyan öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı.

        Yakutiye Gençlik Merkezi bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyor. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Yakutiye Gençlik Merkezi, eşine ender rastlanır bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

        Yakutiye Gençlik Merkezi, Aziziye ve Mecidiye Tabyalarına götürdüğü öğrencilere, işaret dili ile tarihi anlatırken, Kahraman Türk Kadını Nene Hatun'un yaptığı kahramanlıkta işaret dili ile öğrencilere anlatıldı. İşitme engelli öğrenciler, Nene Hatun'un kabri başında dua okuyarak duygulu anlar yaşadı.

        Erzurum ve Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Aziziye ve Mecidiye Tabyalarını ilk kez gören işitme engelli öğrenciler, işaret dili ile tarihimizi öğrenmenin gururunu yaşarken, Kahraman Türk Kadını Nene Hatun'un sevgisini de yürekleri ile hissettiler.

        Gençlik liderleri gönüllü gençler işbaşında

        Yakutiye Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve Gönüllü gençler, tabyalara götürdükleri işitme engelli öğrencilere, işaret dili ile tarih bilincini oluşturmanın gururunu yaşadı.

        Erzurum Yakutiye Özel Eğitim Meslek Lisesi işitme engelli öğrencileri, İşaret Dili Eğitimcisi Kübra Dumlu'nun işaret dili anlatımı ile tarih bilincini öğrenme şansı elde etti.

        (ÖB-ÖB-Y)

        23.11.2016 12:01:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler