Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Turan, hükümet konağı inşaatını gezdi

        (Fotoğraflı)

        Utku Yaşar Cüce

        ÇANAKKALE (İHA) - Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Lapseki'de yapımı devam eden Hükümet Konağı inşaatını gezdi.

        AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Kaymakam Tahir Şahin, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Emniyet Müdürü Murat Göç ve İlçe Jandarma Komutanı Emrah Avdan ile birlikte gezerek Şantiye şefi İnşaat Mühendisi Atilla Öztürk'ten inşaat hakkında bilgi aldı.

        Mart ayında inşaatına başlanan Lapseki Hükümet Konağı inşaatı ile ilgili olarak zemin iyileştirme projesinde belirtildiği üzere 22 metre uzunluğunda 260 adet fore kazık imalatı tamamlandı. Sonrasında 50 cm kazık başı betonu döküldü ve bina temelinin su yalıtımı yapılarak üzerine 80 cm kalınlığındaki bina temeli imalatı yapıldı.

        Yaklaşık olarak yüzde 30'u tamamlanan inşaatın şu anda bodrum perdelerinin inşasının devam ettiğini belirten Turan, "Bina 2 bloktan oluşmakta. Zemin kattan itibaren ikiye ayrılacak olan binada eski hükümet konağının olduğu kısım yine hükümet konağı olarak planlandı. Şu anda hali hazırda kullanılmakta olan hastanenin önü (eski bahçesi) ise adliye sarayı olarak tasarlanmıştır. Yapı bodrum kat, zemin kat ve 3 normal kattan oluşmaktadır. Hükümet konağı ve adliye sarayının bodrum katı ortak olarak kullanılacak olup içerisinde 25 araçlık otoparkı da yer alacaktır" dedi.

        Projenin 2017 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

        (UYC)

        23.11.2016 15:33:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler