Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        24 Kasım Öğretmenler Günü

        - Etkinliğe öğretmenlerin Ege yöresine ait zeybek oyunu damgasını vurdu

        (Fotoğraflı)

        Feyzullah Taş

        HAKKARİ (İHA) - Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği büyük ilgi gördü.

        Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından program Atatürk Kültür Merkezinde devam etti. Programa Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın eşi Funda Toprak, Vali Vekili Mehmet Emin Taşçı, Vali Yardımcısı Hasan Ongu, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Albay Mehmet Gökgöz, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Milli Eğitim Şube müdürleri ile kamu kurum ve kuruluş amirleri ile çok sayıda öğretmen katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın Öğretmenler Günüyle ilgili mesajının okunması ile devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun'un günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin adına konuşma, öğretmenlerin ant içme töreni, öğretmenlere vefa konulu video gösterimi, Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın gönderdiği mesajın okunması, emekli öğretmenlere plaket takdimi, Hakkarili emekli öğretmen Adil Erdoğan'ın konuşması, koro ve solu türküler, 15 Temmuz adlı şiir ve öğretmenlerin Ege yöresine ait zeybek oyununu gösterisinin ardından program sona erdi.

        Öğretmenlerin sahne alarak bir birinden güzel türküler seslendirmesi ve Ege yöresine ait Zeybek oyununu sergilemesi büyük ilgi gördü.

        (FT-MSA-Y)

        24.11.2016 16:16:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler