Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Besni Devlet Hastanesinde basınç ülseri hakkında bilgilendirmeler yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Cihan Kizir

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'da sağlık çalışanlarına ve hasta yakınlarına yönelik, basınç ülseri konusunda bilgilendirme yapıldı.

        Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Besni Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi tarafından sağlık çalışanlarına ve hasta yakınlarına basınç ülserleri hakkında farkındalık oluşturmak üzere bir dizi etkinlikler düzenlendi. Besni ilçesi Devlet Hastanesi Konferans salonunda düzenlenen eğitimde, basınç ülserinin (yatak yarası) önlemenin tedaviden çok daha kolay olduğu vurgulandı. Bu hastalarda pozisyon değiştirmenin, hijyenin ve yapılacak egzersizin öneminin ele alındığı toplantıda, daha önce Palyatif Bakım Merkezinde gördüğü tedavi sonucunda yatak yaralarından kurtulan bir hastanın yakını da tecrübelerini anlattı. Hasta yakınları ve sağlık çalışanlarının bir araya geldiği eğitim sonunda hastanede belirlen bazı yerlere bilgilendirici resimli afişler asıldı. Hasta yakınlarına evde kendilerine rehber olabilecek kitapçıklar verildi.

        (CK-SD-Y)

        25.11.2016 17:33:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler