Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yunus Emre CD'lerle tanıtılacak

        (Fotoğraflı)

        Hamza Alp

        ORDU (İHA) - Yunus Emre Külliyesi Koruma, Yaşatma, Eğitim, Kültür, Turizm ve Sanat Derneği Başkanı Yaşar Argan, Şeyh Yunus Emre Türbesi ile ilgili bir CD hazırladıklarını, türbeyi bu CD'lerle tanıtacaklarını söyledi.

        Yunus Emre Külliyesi Koruma, Yaşatma, Eğitim, Kültür, Turizm ve Sanat Derneği tarafından Yunus Emre Türbesi'nde basınla kahvaltı programı düzenlendi. Kahvaltıya Dernek Başkanı Yaşar Argan, yönetim kurulu, bazı sivil toplum kuruluşları başkanları ve Ünye'de görev yapan ulusal ve yerel gazeteciler katıldı. Yunus Emre'nin Türkiye'de değişik yerlerde kabrinin olduğunu, bunun bir tanesinin de Ünye'de bulunduğunu belirten Yaşar Argan, "Burada Şeyh Yunus Emre Türbesi'ni ziyaret edenler buranın bir tanıtım broşür veya CD'sini istediğinde elimizde olmadığı için takdim edemiyorduk. Buradan yola çıkarak yönetimimizle görüşüp buranın bir kitabını çıkarttık ama buraya ait bir görseli olsun ve herkese verelim ve tanıtımını yapalım diyerek yola çıktık. Bu bağlamda bize Şakir Gürel yardımcı oldu, devamında bu yapılacak olan çekimlerin ardından güzel bir metin yazılmalıydı, onu da edebiyat hocamız, yazar ve şair Zeki Ordu yazdı. Yazılan metni de Ünyeli seslendirme sanatçımız Ömer Atalay yaptı ve ortaya böyle güzel bir eser çıktı. Bundan böyle buraya uzaktan yakından gelenler istediklerinde bu CD'lerimizi de alarak Yunus Emre'yi gönülleriyle beraber götürmüş olacaklar. Böylelikle hem Yunus Emre'miz hem de Ünye'miz tanınmış olacaktır" dedi.

        Konuşmaların sonunda, hazırlanan CD hep birlikte izlendi ve ardından emeği geçenlere plaketleri takdim edildi.

        (HA-SLH-Y)

        26.11.2016 13:55:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler