Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkçılar için sezon bereketi kısa sürdü

        - Balıkçı Özpamuk: "Aralık ayı ile birlikte balık fiyatlarında büyük bir artış olacak"

        (Fotoğraflı)

        Kaner Akaner

        KIRKLARELİ (İHA) - Lüleburgaz'da Mutlu Aile Balıkçısı'nın işletmeciliğini yapan Erden Özpamuk, balık bereketinin 2 ay 15 gün sürdüğünü söyledi.

        Balıkçı Özpamuk, palamut balığının bittiğini ve çinekop balığının bitmek üzere olduğunu söyledi. Özpamuk, "Aralık ayı ile birlikte balık fiyatlarında büyük bir artış olacak. Balıklar bitince Lüleburgaz'da seyyar balıkçılar da kalmadı. Hamsi, istavrit, tekir, mezgit, mırlan ve bu tür balıklar az miktarda. Fiyatlarda artış olacak. 15 Nisan'a kadar bu şekilde devam edecek. Bu sezonun bereketi 2 ay 15 gün sürdü. Artık ya kısmet 2017'nin 1 Eylül'üne. İnşallah bundan daha bereketli geçer" dedi.

        Fiyatlar hakkında bilgi veren Özpamuk, "Levrek-çupra 30 TL, hamsi 15 TL, sarıkanat 25 TL, çinekop 20 TL, tekir 25 TL, mırlan 35 TL, somon kilogram 25 TL, istavrit 20 TL. Şu anda halkımızdan en çok hamsi ve çinekop balıklarına talep var. Vatandaşlar balık alırken bildiği, güvendiği yerleri tercih etsin" diye aktardı.

        (KA-SO-Y)

        28.11.2016 10:15:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler