Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burhaniye' de fabrikalar zeytinle doldu taştı

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, zeytin hasadının en yoğun günleri yaşanırken, fabrikalar zeytinle doldu taştı. Fabrikada, günde, 2 bin çuval zeytin işlendiğini anlatan 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi (Tariş) Müdürü Emrah Öztürk, büyük yoğunluk yaşandığını söyledi.

        Burhaniye yöresinde, zeytin hasadının en yoğun günleri yaşanıyor. Edremit Körfezi'ndeki Burhaniye, Edremit, Havran, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde on binlerce vatandaş zeytin hasadına katılırken, yörede zeytin hareketliliği yaşanıyor. Zeytin hasadının yarılandığını anlatan Tariş Müdürü Emrah Öztürk, "Hasadın en hareketli günlerini yaşıyoruz. Bu nedenle fabrikalar zeytinle doldu taştı. Bizim merkez fabrikamızda günlük 2 bin çuval. Pelitköy fabrikasında ise bin çuval zeytin işlenmektedir. Şu anda kasa yetiştiremiyoruz. Fabrikalarımızı iki fazlı sistemde çalıştırıyoruz. Böylelikle kara su problemi de halledilmiş oluyor. Hava iyi giderse, zeytin hasadı,yıl sonuna kadar tamamlanır" dedi.

        (FT-EME)

        28.11.2016 12:06:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler