Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ'da kantin eylem planı uygulaması başladı

        (Fotoğraflı)

        Kamil Cankılıç

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan kantin eylem planı uygulanmaya başlandı.

        2016-2017 yılı eğitim öğretim döneminde uygulanacak okul kantinleri için kantin eylem planı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ilk, orta ve lise düzeyi eğitim kurumlarında eğitimlere devam ediyor. Plan kapsamında TED Koleji öğrencilerine verilen eğitimler sonrası okuldaki öğrenciler arasından "Fahri Gıda Müfettişleri Ekibi" oluşturularak Kantin Eylem Planı uygulanmaya başlandı.

        Eylem planı kapsamında eğitimlere devam ettiklerini belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, eğitimlerde öğrencilere gıda güvenliğinin sağlanması ve kantinlerde yapılan alışverişlerde nelere dikkat edilmesi konusunda bilgi verdiklerini söyledi.

        Çocuklarla olmaktan ayrı bir mutluluk duyduğunu dile getiren Karahan, "Müdürlüğümüzün ve bizlerin en önemli görevlerinden biri de tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşma yollarındaki engelleri ortadan kaldırmak, sizler adına denetimler yapmak ve sizlerin sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamaktır. Bugün kantin eylem planı çerçevesinde siz değerli çocuklarımıza özellikle uzun bir zaman geçirilen kantinlerden nasıl faydalanması gerektiğini öğretmektir. İçinizden bazı kişileri de temsilci seçerek bizim adımıza zaman zaman denetim yapmalarını sağlamaktır. Denetimler sonucu belirlenen aksaklıkları birlikte çözmek için Gıda ve Yem Şubesindeki arkadaşlarımız ile birlikte buraya geldik" dedi.

        Konuşmanın ardından Veteriner Hekim Dr. Pınar Şeker, öğrencilere gıda güvenilirliği, gıda maddesi satın alınırken dikkat edilmesi gerekenler, gıdaların muhafaza şartları, Alo 174 Gıda Hattı, temizlik ve hijyen konularında seminer verdi.

        (CK-MP-Y)

        28.11.2016 15:56:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler