Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kuyuya düşen keçiyi AKUT kurtardı

        (Fotoğraflı)

        Murat Yalçın

        MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaklaşık 5 metre derinliğindeki artezyen kuyusuna düşen keçiyi Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) kurtarıldı.

        Olay Fethiye'ye bağlı Yakacık Mahallesi'ndeki meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Evinde beslediği keçileri tarlada otlatmak için salan 58 yaşındaki Döne Arıkan birinin kaybolduğunu fark etti. Kaybolan keçiyi evin çevresinde aramaya başladı. Keçinin evin arkasında daha önce su çıkarmak için açılmış olan artezyen kuyusuna düştüğünü fark etti. Keçiyi çıkarmak için bir süre uğraşan Döne Arıkan, başarılı olamayınca AKUT Fethiye ekibinden yardım istedi.

        Olay yerine gelen AKUT ekipleri yaklaşık 5 metre derinliğinde, 40 santimetre çapındaki kuyuya istasyon kurarak inmek istediler, kuyunun dar olması nedeniyle aşağıya inemeyen ekip kuyuya baş aşağı sallanarak ip yardımıyla keçiyi boynuzunda yakaladılar. Ekipler, keçiyi kuyunun üstüne kurulan istasyon ile yukarıya çekerek kurtardı.

        Keçinin sahibi Döne Arıkan" Sabah saatlerinde saldım. Düğer keçiler geldi bu gelmedi. Evin etrafında aradım burada daha önceden açılan kuyuya düştü gördüm. Çıkarmak için uğraştık ama başarılı olamadık. Aklımıza akut geldi. Onlarda şimdi çıkardı akut ekibine çok teşekkür ederim" dedi.

        AKUT Fethiye ekip sorumlusu Fatih Işık, keçiyi yaklaşık 2 saatlik uğraşla kurtararak operasyonu başarılı bir şekilde sonlandırdıklarını dedi.

        (MY-MB-Y)

        29.11.2016 13:27:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler