Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kış boyunca kendi ürettikleri domatesleri tüketiyorlar

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Akçay

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde çiftçiler evlerinde depoladıkları ve zamanla kızarıp eren olgunlaşmamış gök domatesleri kış boyunca tüketiyorlar.

        Ekim ayının sonlarında kırağı yağmadan tarlarından henüz ermemiş gök domatesleri toplayan ve evlerinde yere seren üreticiler kızarıp eren domatesleri kış boyunca tüketiyorlar.

        Havaların iyice soğuduğu Aralık ayında hala tarlalarından topladıkları domatesleri yediklerini söyleyen üreticilerden Halit Aksulu, "Bizim bu yöreye erken kırağı düştüğü için ekim ayının sonlarında olgun domateslerle birlikte henüz olgunlaşmamış gök domatesleri de toplayarak evimizde bir odaya seriyoruz. Burada gün geçtikçe kızarıp eren domatesleri tüketiyor, çürüyenleri ise ayıklayıp atıyoruz. Serin odalardaki raflara veya yere serdiğimiz kendi yetiştirdiğimiz lezzetli gök domatesleri hemen hemen 3 ay süreyle gönül rahatlığıyla tüketiyoruz" diye konuştu.(MA-EFE)

        01.12.2016 13:11:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler