Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sağlıkçılar toplu ulaşımda 'indirimden faydalansın' talebi

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, sağlık çalışanlarının toplu ulaşımdan indirimli faydalanması yönünde çağrıda bulunarak, "Belediye görevlileri, polis ve zabıta ekipleri ücretsiz, öğretmen ve öğrencilerin de indirimli faydalandığı toplu ulaşımda sağlık çalışanlarına yönelik de bir çalışma yapılmasını istiyoruz" dedi.

        Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, sağlık çalışanlarının toplum ulaşımda indirimden yaralanmasına yönelik çağrı yaptı. Sağlık çalışanlarının yeri geldiğinde aralıksız 36 saate kadar çalıştığını vurgulayan Yıldırım, "Bizim hayatımız için kendi hayatlarını hiçe sayan, saatlerce mesai yapıp uykusuz kalarak can siperane çalışan sağlık çalışanları da toplu ulaşımdan ücretsiz ya da indirimli faydalanmalı" diye konuştu.

        Yıldırım, toplu ulaşımın sağlık personeline ulaşımda haklar verilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulunduklarını ifade ederek, "Büyükşehir'e başvuruda bulunduk; ama bunun Bakanlar Kurulu kararıyla olması gerektiğini biliyoruz. Bakanlar Kurulunun da bu talebimize sessiz kalmayacağına inanıyoruz. Aynı zamanda 2014 Yerel Seçimleri'nde Başbakan Binali Yıldırım'a talebimizi iletmiştik. Bu talebimizi yineliyoruz. Ulaşım ve haberleşmede çağ atlatan İzmir milletvekilimiz Başbakan Binali Yıldırım'ın ulaşımda indirim talebimize sessiz kalmayacağına inanıyoruz. Eğer toplu ulaşım sağlık personeline de indirimli olursa, sağlıkçılar toplu taşımaya yönelecek. Böylece hem trafik yoğunluğu azalacak hem de daha az yakıt harcanarak ülke ekonomisine büyük katkı sağlanmış olunacak. Öğretmen 1,75 lira, öğrenci 1,35 liraya; zabıta, polis, belediye personeli ve askeri personel ise toplu taşımadan ücretsiz yararlanıyor. Ancak ne yazık ki hayatımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanları toplu taşımayı ücretli kullanıyor. Bu adaletsizlik bir an önce son bulmalı. Uygulamaya İzmir'den başlanarak tüm Türkiye'ye örnek olunmasını istiyoruz" çağrısında bulundu.

        (HG-Y)

        01.12.2016 13:30:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler