Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi

        - Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer:

        - "Bizi susturmaya ve durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecek"

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Mert

        HATAY (İHA) - Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer, "Bizi susturmaya ve durdurmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini burada bir kere daha ilan ediyoruz" dedi.

        Gencer, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 82. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, "Ulu önder Atatürk'ü ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmamıza olanak tanıyan bu çok önemli yasal düzenlemeleri gerçekleştirmiş olması nedeniyle bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

        1924 yılında kurulan derneklerinin kadınlara tanınan hakların kazanılmasında çok önemli katkıları olduğunu ifade ederek, "Amacımız Türkiye'de kadın ve erkeğin toplumsal ekonomik ve siyasal eşitliğidir. Bu amaç için mücadele veren ve emeği geçen tüm üyelerimize de teşekkürü borç biliyorum. Şimdi aziz Atamızın huzurunda söz veriyoruz ki biz kadınlar daima ve her zaman, armağanı olan aydınlık Türkiyeyi daha geniş ufuklara taşımak için onun ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucuları olacağız. Bu önemli günün bize yüklediği sorumluluğun gereğini, gücümüzü birleştirerek sosyal ve siyasal yaşamın içinde eğitimli haklarının bilincinde kadınlar olarak korkmadan ve yılmadan yerine getireceğiz. Bizi susturmaya ve durdurmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini burada bir kere daha ilan ediyoruz."

        (MSM-Y)

        04.12.2016 13:18:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler