Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Müdür Ömer Turan: Evde bakım hizmetine 24,5 milyon

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, İl Genel Meclisi üyelerine, müdürlüğün hizmet ve yatırımlarıyla ilgili bilgiler sundu.Turan, Kütahya'da 2016 yılında Kasım ayına kadar evde bakım hizmetine toplamda 24 milyon 539 bin TL harcandığını bildirdi.

        Bereket Ormanı Fidan Dikimi, Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi, Koruyucu Aile projesi tanıtım toplantılarını gerçekleştirdiklerini aktaran Müdür Turan, yaptığı bilgilendirmede Koruyucu Aile ve Evlat Edinme hizmetleri kapsamında 30 koruyucu aile bulunduğunu, bu ailelerin yanında 23'ü erkek 15'i kız olmak üzere toplamda 38 çocuğun bakıldığını söyledi.

        Turan, 2016 yılında evde bakım hizmetiyle 2 bin 768 engelliye ulaşıldığını ve bunun için toplamda 24 milyon 539 bin TL ödendiğini ifade etti.

        Müdür Turan, engellilerin başta ücretsiz ve indirimli seyahat olmak üzere birçok hak ve hizmetten yararlanabilmesini sağlayan engelli kimlik kartlarının 2016 yılında 677 kişiye daha verildiğini ve ücretsiz seyahat hakkı kapsamında Kütahya Belediyesi'ne toplamda 2 milyon 928 bin TL ödendiğini dile getirdi.

        2016 yılı Kasım ayına kadar toplamda 5 bin 883 kişiye doğum yardımı yapıldığını ifade eden Turan, 5 bin 381 çocuk için 1 milyon 906 bin TL harcandığını bildirdi. Turan, ayrıca doğum yardımlarının birinci çocuğa 300 TL, ikinciçocuğa 400 TL, dördüncü çocuğa ve sonrasına ise 600 TL olarak yapıldığını aktardı.

        Kütahya merkez ve ilçelerde yapılacak olan ve yapımı devam eden yatırımlara değinen Turan, Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası hakkında da bilgiler verdi.

        Yapımı devam eden yeni hizmet binasının 2017 Aralık ayında bitirilmesinin planlandığını söyleyen Turan "Hizmet Merkezi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Hizmet Binası ihalesi 26.01.2016 tarihinde yapılmıştır. İhaleyi kazanan yüklenici firmaya yer teslimi yapılmış ve firma çalışmalarına başlamıştır. Hizmet binası bin 200 metrekara oturması ve 5 bin 800 metrekare zemin üzeri 3 kat olması planlanmakta olup 660 günde bitirilmesi planlanmıştır" diye konuştu. (EFE)

        05.12.2016 10:08:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler