Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Yaşama Yol Ver" projesi tanıtıldı

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Sağlık Bakanlığı'nın 112 Acil Çağrı Merkezi'nin gereksiz yere meşgul edilmesini önlemek ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesini sağlamak amacıyla Türkiye genelinde başlattığı "Yaşama Yol Ver" projesi kapsamında, Adana Optimum Alışveriş Merkezi'nde bilgilendirme standı açıldı.

        Adana İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Komuta Merkezi görevlileri, stantta, Sağlık Bakanlığı koordinesinde 2 yıl boyunca devam edecek proje hakkında AVM ziyaretçilerine bilgiler aktardı.

        112 Acil Çağrı Merkezi'nin gereksiz yere aranmaması, trafikte ambulanslara geçiş önceliği verilmesi konularında farkındalık oluşturmayı amaçlayan; özellikle çocukları ve gençleri acil sağlık hizmetleri konusunda bilgilendirmeyi hedefleyen proje kapsamında, ziyaretçilere, acil yardıma ihtiyacı olan hastalarla karşılaşıldığında yapılması gereken müdahaleler de anlatıldı.

        Stantta ayrıca, acil sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliği ve kalitesinin artırılmasını sağlamak amacıyla Bakanlık tarafından hazırlanan boyama kitabı, araç koku giderici, şapka, afiş ve broşürler dağıtıldı. "Yaşama Yol Ver" projesi çerçevesinde bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının, Optimum AVM'nin ardından kentteki kreş, anaokulu ve ilkokullarda devam edeceği bildirildi.

        (ELF-Y)

        06.12.2016 11:19:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler