Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Onların hayatına engel yok

        - Vali Dağlı "Topluma kazandıracağız"

        (Fotoğraflı)

        Ali Yıldız

        DÜZCE (İHA) - Düzce Valisi Zülkif Dağlı, engelli çocukların eğiterek topluma kazandırılması noktasında gerekenin yapılacağını vurguladı.

        Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Dünya Engelliler Farkındalık Günü Programı çerçevesinde ziyaret ettiği Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinde öğrencilerin çalışmalarını inceledi. Öğrenciler tarafından yapılan seramik, resim, el sanatları, hediyelik eşya çalışmalarını tek tek inceleyerek öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin kendi elleri hazırlayıp sunduğu kokteylde Vali Dağlı'ya ikramda bulunuldu.

        Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret eden Vali Zülkif Dağlı, çok güzel eserler ortaya çıkarıldığına dikkat çekerek, öğrencilerde oluşan takım ruhu ve arkadaşlık kültürünün kendisini umutlandırdığını söyledi. Dağlı, "Öğrencilerimizin neler yapabildiklerini hep beraber gördük. Gerçekten çok güzel eserler ortaya çıkartmışlar. Bundan da önemlisi bir takım ve arkadaşlık kültürü oluşmuş. Toplumla ve arkadaşları ile kaynaşmışlar. Olması gereken de bu" dedi.

        Engelli çocukların topluma kazandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Vali Dağlı şöyle devam etti: "Bu öğrencilerimizde okul bittiğinde bir ne yaparız gibi bir endişe var. Bu öğrencilerimizi okulları bittikten sonra hayatlarını nerelerde nasıl devam ettirebilirler, ne yapabilirler topluma nasıl faydalı olabilirler, üretken olabilirler bunların üzerinde duracağız." Program halk oyunları gösterileri ile devam etti.

        (AY)

        06.12.2016 11:28:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler