Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İvrindililer Halk Eğitimi Kurslarına yoğun ilgi gösteriyor

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in İvrindi ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün açtığı kurslar yoğun ilgi gördü. İlçenin Yürekli Mahallesinde açılan Yaşlı Refakatçisi ve Hijyen Eğitimi Kurslarına 100'ün üzerinde vatandaş katıldı.

        İlçeye 26 kilometre uzaklıktaki Yürekli Mahallesinde düzenlenen Hijyen Eğitimi Kursu'nu Çevre Sağlığı Teknikeri Haydar Tınas verirken, Yaşlı Refakatçısı kursunun öğretmenliğini de usta öğretici Ümmü Varlık yapıyor. Yaşlı Refakatçisi kursunda, Ümmü Varlık, mahalle halkına yaşlı bakımının ayrıntılarını, onlara karşı nasıl yaklaşılması gerektiğini, her birinin ayrı ayrı sevgiye muhtaç olduklarını anlattı. Toplum Sağlığı Merkezinden Haydar Tınas'da, mahalle halkına kişisel hijyen eğitimi ile ilgili bilgiler verdi. Hayvancılıkla geçinen bir mahalle olan Yürekli de hijyen konusunun çok önemli olduğunu belirten Tına. bahçe temizliğinden ev temizliğine, diş fırçalamaktan el sabunlamaya, beden temizliğinden bakterilere kadar geniş bir alanda eğitim verdi. Kursları ziyaret eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Arif Kunduzcu, kırsal mahallelerde açılan kursların çok yoğun ilgi gördüğünü anlattı. Bu güne kadar 75 adet kurs açtıklarını anlatan Müdür Kunduzcu," Kurslarımız yoğun ilgi görüyor. Buda bizi heveslendiriyor. Yıl içinde, bugüne kadar 75 kurs açtık. Bu kurslardan yaklaşık bin 500 kişi yararlandı. Yürekli Mahallemizdeki bir günlük hijyen eğitimi tamamlandı. Yaşlı Refakatçısı kursu da devam ediyor. Kurslarımıza ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

        (FT-EME)

        06.12.2016 11:51:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler