Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yamanyılmaz: "Pazarından pay alırsak İsrail 2023 hedefimiz için önemli bir oyuncu olacak"

        - Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, İsrail'in başkenti Tel Aviv'de düzenlenen Israfood Fuarı'nda stant açtı

        - ASHİB Başkanı Yamanyılmaz:

        - "Kanatlı ürünlerimizin İsrail'e ihracatı önündeki teknik engellerin ve yasakların kaldırılması en büyük temennimiz"

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, İsrail pazarından pay almaları durumunda durumda su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün 2023 yılı için ortaya koyduğu 5 milyar dolar ihracat hedefinde İsrail'in önemli bir oyuncu olacağını belirterek, "Kanatlı ürünlerimizin İsrail'e ihracatı önündeki teknik engellerin ve yasakların kaldırılması en büyük temennimiz" dedi.

        ASHİB, Tel Aviv'de 29 Kasım-1 Aralık 2016 tarihleri arasında 36'ıncı kez düzenlenen Israfood Fuarı'na info stant ile katıldı. Gıda ithalatının önemli bir kısmını Türkiye'den temin eden İsrail'in tek ve en önemli büyük gıda fuarı olan ve 8 ülkeden 217 katılımcının yer aldığı Israfood Fuarı'nda, Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü büyük ilgi gördü. ASHİB standında ziyaretçilere Türkiye'den götürülen ürünler takdim edilirken, özellikle balıklar ve su ürünlerine yoğun talep gösterildi.

        ASHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz başkanlığında birlik üyesi firmaların katıldığı fuarda, Türk heyeti Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Cem Utkan ile Hayfa Ticaret Odası'nı da ziyaret etti.

        Fuara ilişkin yazılı bir açıklama yapan Yamanyılmaz, son dönemde zor günler geçiren sektör için alternatif pazarlar oluşturma zorunluluğuna dikkat çekti. Sektör için hedef pazar olarak belirledikleri İsrail'de düzenlenen Israfood'a ASHİP olarak ilk kez katıldıklarını ifade eden Yamanyılmaz, "İsrafood, İsrail'in tek ve en önemli gıda fuarı. Her yıl artan uluslararası katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla İsrail için uluslararası bir platform olduğunu ve sektörümüz için de önemini kanıtlamış oldu. Sektörümüz için büyük öneme sahip olan kanatlı ürünlerimizin İsrail'e ihracatı önündeki teknik engellerin ve yasakların kaldırılması en büyük temennimiz. Bu engellerin kaldırılması ile sektörümüz İsrail pazarında daha etkin rol oynayacaktır. Israfood fuarından oldukça memnun ayrıldık. Fuarda standımıza yoğun bir ilgi vardı, özellikle Türk balıklarına yoğun bir talep olduğunu gözlemledik. Bu nedenle önümüzdeki yıl bu fuarda AKİB olarak bir milli katılım organizasyonu yapmayı planlıyoruz. Böylece İsrail'de daha güçlü bir şekilde yer alacağız diye umut ediyoruz. Bu pazardan pay edinmemiz durumda, su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün 2023 yılı için ortaya koyduğu 5 milyar dolar ihracat hedefinde İsrail önemli bir oyuncu olacaktır" dedi.

        (KYM-Y)

        07.12.2016 14:32:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler