Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yozgat Diyanet Eğitim Merkezi'nde sona gelindi

        (Fotoğraflı)

        Bahadır Muhlis Gökgül

        YOZGAT (İHA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın çabaları sonucu Yozgat'ta geçen yıl yapımına başlanılan ve 23 milyon liraya mal olan Yozgat Diyanet Eğitim Merkezi'nde sona gelindi.

        Toplamda 38 bin metrekarelik alanda kurulan eğitim merkezi bünyesinde otel, derslikler, kütüphane, konferans salonu, uygulama camisi, lojmanlar bulanacak ve 300 kişi aynı anda eğitim görebilecek.

        Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, 2017 yılında tamamlanması planlan Diyanet Eğitim Merkezi'nin Yozgat'a önemli katkılar sunacağını söyledi. Kış mevsimi gelmesine rağmen çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Vali Yurtnaç, "Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ'ın yoğun gayret ve girişimleri sonucu ilimize kazandırılan Diyanet Eğitim Merkezinin kaba inşaatı bitmiş durumda. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin kullanıldığı Diyanet Eğitim Merkezi inşallah 2017 yılında faaliyete geçtiğinde imamlarımız, müezzinlerimiz, müftü ve müftü adaylarımız Yozgat'a gelerek kampus ortamında hizmet içi eğitimlerini alacak" dedi.

        Yozgat'ın gelişimi noktasında yapılan çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Vali Yurtnaç, "Gerek Adalet Bakanımız gerekse milletvekillerimizin çabalarıyla il merkezi ve ilçelerde başlatılan yatırımlar büyük bir hızla devam ediyor. İnşallah bu yatırımlar artarak devam edecek. Yozgat'ın yaşanabilir bir şehir olması için bizlerde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.

        (BMG-AÖ-Y)

        07.12.2016 15:45:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler