Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maraton sporcuları öğrencilerle buluştu

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hafta sonunda bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 'Uluslararası Mersin Maratonu' çerçevesinde, maratona katılacak sporcular öğrencilerle bir araya geldi.

        2. Uluslararası Mersin Maratonu, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen panelle öğrencilere tanıtıldı. Doğa Koleji'nde düzenlenen panele, Mersin Maratonu boyunca bilgilendirme yapan ve maratonun sunuculuğunu üstlenen Osman Atakan Tekin ve geçen yıl düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu birincisi Sulti Gure Tımbre, üçüncüsü Argachew Assefa Tola ve beşincisi Kefyalew Deja Burıse katıldı.

        Panelde, Osman Atakan Tekin, öğrencilere maraton tarihi, kategoriler ve özellikleri ile parkur bilgilerini anlatarak, maratona katılım şartları ve kayıt işlemleri ile ilgili bilgiler verdi. Sporun insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri ve önemini vurgulayan Tekin, her yaşta insanın spor etkinliklerine katılması gerektiğini ifade ederek, öğrencileri 11 Aralık 2016 tarihinde düzenlenecek olan ve 17 bin kişi tarafından kayıt yaptırılan 2. Uluslararası Mersin Maratonu'na davet etti. Tekin, "Sportif etkinlikler şehirlere sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda değer katıyor. Sizler de Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kentimizde gerçekleştirilen ve Avrupa'da 5 yıldız almaya layık görülen bu maratona aileniz ve arkadaşlarınızla beraber katılım sağlamalı, o atmosferi tatmalısınız" dedi.

        Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Etiyopyalı sporcular Sulti Gure Tımbre, Argachew Assefa ve Kefyalew Deja Burıse ise maraton öncesi yaptıkları hazırlıklar ve maraton süreci hakkında öğrenciler tarafından sorulan soruları cevapladılar. 8 yıldır maraton koşan ve geçtiğimiz yıl Mersin Maratonu'nu 2 saat 27 dakika ile tamamlayarak birinci olan Sulti Gure Tımbre ise maraton öncesi idmanlı olmanın, bol su tüketmenin ve tüketilen gıdalara dikkat etmenin önemli olduğunu söyledi.

        (KYM-Y)

        08.12.2016 11:10:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler