Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GKV'li PDR uzmanları Göçlerle yaşanan sıkıntılara dikkat çekti

        - GKV Özel Okulları Rehberlik Koordinatörü İpek Kundak:

        - "Gaziantep'te görev yapan PDR uzmanlarının farklı tecrübelere sahip olduğunun altını çizdi"

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Türkiye'nin tarihin bütün safhalarında farklı göçlere ev sahipliği yaptığına dikkat çeken GKV Özel Okulları Rehberlik Koordinatörü İpek Kundak, Gaziantep'te görev yapan PDR uzmanlarının bu anlamda farklı tecrübelere sahip olduğunun da altını çizdi.

        Göçmenlerin yaşadığı sıkıntıların dikkate alınması gerektiğini de vurgulayan Kundak bu insanlara ev sahipliği yapan Türkiye'nin dünya tarafından ayakta alkışlanması gerektiğini de ifade etti.

        Türkiye VI. Ulusal PDR Uygulamaları Kongresine katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının Psikolojik Danışma ve Rehberlik zümresi öğretmenleri kongrede ana gündem maddesi olan ve Gaziantep'i de yakından ilgilendiren Göç ve Psikolojik Danışma konularında görüşlerini anlattılar. Kongreye zümre halinde katıldıklarını ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Rehberlik Koordinatörü İpek Kundak yaptığı değerlendirmede yararlı bir kongre geçirdiklerini ve yeni edindikleri bilgileri uygulamaya başladıklarını ifade etti.

        Türkiye'nin göçlerle yeni tanışmadığını binlerce yıllık süreç içerisinde Anadolu'nun dünyanın farklı kıtalarından gelen göçlerle gündeme geldiğini, ancak son dönemlerde özellikle Suriye ve Irak'ta yaşanan savaşlar nedeniyle Gaziantep başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanının yeni göçmenlere ev sahipliği yaptığına da dikkat çeken GKV Özel Okulları Rehberlik Koordinatörü İpek Kundak, bir çok sorunla doğrudan temas edenlerin PDR uzmanları olduğunu belirterek gerçekleştirilen kongrenin uzmanlar için adeta can sunu değerinde önemi sahip olduğunun da altını çizdi. Göç ve Psikolojik danışma konusunda görüşlerini meslektaşlarıyla paylaşan GKV Özel Okulları Rehberlik Servisi uzmanları Gaziantep'te görev yapan PDR uzmanlarının göçler konusunda adeta ayrı bir uzmanlık sahibi olduğunu da ifade ettiler.

        Kundak, kongreye Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden rehberlik uzmanlarının yanı sıra akademisyenlerin de katıldığına dikkat çekerek üç gün boyunda karşılıklı olarak çeşitli konuları da masaya yatırma şansı yakaladıklarını sözlerine ekledi.

        (BRN-Y)

        08.12.2016 11:55:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler