Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarımsal danışmanlıkta destekleme ödemeleri yapıldı

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, İl genelinde tarımsal danışmanlık hizmetlerinden dolayı hizmet veren 13 kişi ve kuruma tarımsal danışmanlık destekleme ödemesi yapıldı.

        Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Metin Öztürk, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca tarımsal yayım ve danışmanlık sisteminin çoğulcu, etkin ve verimli bir yapıya kavuşmasını sağlamak amacıyla tarımsal işletmelere danışmanlık hizmeti sunan kuruluşlara destekleme ödemesi yapılmaktadır. İlimiz genelinde İl Müdürlüğümüzün yönlendirmeleriyle ağırlıklı olarak, ziraat odalarımızın bakanlığımızca yetkilendirilmesinin sağlanmasının ardından ilgili mevzuatlar çerçevesinde çalışmalar sürdürülmektedir. Danışmanlık hizmeti veren kişi/kurumlarımıza her yıl yayımlanan destekleme tebliği kapsamında destekleme ödemesi gerçekleştirilmektedir. 2015 yılında İlimizde uygulanmış olan 'Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri' kapsamında İlimiz genelinde 2 bin 198 çiftçi/işletme'ye verilmiş olan tarımsal danışmanlık hizmetlerinden dolayı, hizmet veren 13 kişi/kuruma tarımsal danışmanlık destekleme ödemesi yapılmıştır. 2015 yılının 2. dilim ödemesi olan ve geri kalan 1/3'lük oranı kapsayan destekleme miktarı toplam 439 bin TL olarak gerçekleşmiştir. Yıl boyu yapılan çalışmalar ile 2 bin 198 adet çiftçi/işletme belli aralıklarla ziyaret edilmiş, çalışan tarım danışmanları vasıtası ile çiftçi/işletmelerimizin teknik olarak sorunlarının çözümü için çalışmalar ve ziyaretler gerçekleştirilmiştir. Üretimden pazarlamaya kadar her yönüyle danışmanlık hizmeti alan işletmeler desteklenmiştir. Yapılan çalışmaların karşılığı olarak ta söz konusu destekleme bedeli ilgili kişi/kurumlarımıza Bakanlığımızca ödenmiştir. Yapılan denetimlerde mevzuata aykırı bir durum ile karşılaşılmamış kurumlara herhangi bir cezai işlem uygulanmamıştır" dedi.

        (SC-Y)

        08.12.2016 13:32:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler