Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında, Adıyaman'ında içinde yer aldığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı masaya yatırıldı.

        Adıyaman Valisi Abdullah Erin başkanlığında gerçekleştirilen Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısında İpekyolu Kalkınma Ajansı Koordinatörü Onur Yıldız, Doğu ve Güneydoğu illerinde üretim ve istihdamı artırmak amacıyla teşvik mekanizmalarına bir yenisi olan Cazibe Merkezleri Programı ile ilgili bir sunum yaptı. Cazibe Merkezleri Programı ile illerde anahtar teslim fabrika yapımı, bedelsiz yatırım yeri tahsisi, sıfır faizli yatırım kredisi desteği, işletme kredisi desteği ve danışmanlık hizmeti desteği ile çağrı merkezi yatırım desteği şeklinde önemli destekler verilmesi planlanıyor.

        Cazibe merkezleri ile başta emek yoğun sektörlerde olmak üzere işletmelere yatırım ve işletmenin bütün aşamaları kapsayan uzun vadeli destekler sağlanarak yatırım, üretim ve istihdamın artırılması toplantıda konuşuldu.

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan ise, rakamlarla Adıyaman'ın ekonomi ve sanayisi ile ilgili bir sunum yaptı.

        Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan Cazibe Merkezleri Programı ile Adıyaman'ın kalkınmasına ve gelişmesine pozitif bir ivme kazandırılacağını belirten Vali Abdullah Erin, "Adıyaman'ın da içinde bulunduğu Cazibe Merkezleri Programı ilimizin ekonomik ve sosyal kalkınması noktasında çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu programla birlikte bölgeler arası gelişmişlik farkları süratle ortadan kaldırılacak, üretim ve istihdama ağırlık verilecektir. İnşallah bizlerde bu program çerçevesinde kamu-STK ve iş dünyasıyla güç birliği yaparak Adıyaman'ı kalkındırmış oluruz. Bu programı ilimizde de en güzel şekilde uygulayabilmek için buradan alacağımız kararları İpekyolu Kalkınma Ajansı aracılığıyla ilgili Bakanlıklarımız nezdinde takip ederek, buradan alabileceğimiz kaynakları da Adıyaman'a taşımış olacağız" dedi.

        Toplantı sonunda Vali Abdullah Erin ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Uğur Aladağ arasında Adıyaman Sanayi Geliştirme Merkezi (ASGEM) hibe sözleşmesi imzalandı.

        Toplantıya, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, STK başkanları ile ilgili kamu kurum ve kuruluşların amirleri katıldı.

        (AHM)

        10.12.2016 12:33:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler