Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CÜ Rektörü Yıldız'dan Mevlid Kandili mesajı

        Hakan Kaleli

        SİVAS (İHA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Yıldız mesajında,"11 Aralık Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece, yüce rabbimizin alemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa'nın Mevlid-i Şerifini idrak edeceğiz. Mevlid Kandili, insanı insan yapan bütün güzellikleri kendisinde toplayan Hz. Peygamber'in doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımıza yön veren merhametini, adaletini, sabrını ve cömertliğini hülasa insanlığa ve topluma sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme ve arınma günüdür. Bütün insanlık, Hz. Peygamber'in çağlar üstü örnek oluşuna ve rehberliğine her zamankinden çok daha fazla muhtaçtır. Bugün, insanlığın genelinin çok çetin sınavlardan geçtiği günleri yaşıyoruz. Halep'te bir medeniyet, bir tarih, bütün insanlığın gözü önünde yok ediliyor. Kadim şehir, insanlarıyla birlikte maalesef haritadan siliniyor. Neredeyse sözün bittiği yerdeyiz. İnsanlık olarak tarihin en büyük acılarından birisine, tarifi imkansız üzüntülere şahit oluyoruz. Egemen güçlerin bölgemizdeki hırs, menfaat ve iktidar kavgası uğruna İslam beldeleri harabeye dönüştürülüyor.

        Yıldız, mesajının devamında şunları kaydetti.

        "Müslümanların en büyük sorunu örnekliklerini yitirmiş olmaları, Resul-i Ekrem'in getirdiği rahmet ve merhamet mesajını hakkıyla temsil edememeleridir. İnsanlığın zor bir süreçten geçtiği içinde bulunduğumuz şu günlerde Peygamber Efendimizin rehberliğine ve birleştiriciliğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu duygu ve düşüncelerle zulüm, açlık ve şiddete maruz kalan başta Halep olmak üzere İslam coğrafyasındaki tüm mazlumlara ve insanlığa huzur getirmesi, insanlığın içine düştüğü sıkıntıların aşılmasında, kardeşlik bağlarımızın güçlenmesinde ve yeni rahmet kapılarının açılmasında vesile olması dileklerimle öğrenci kardeşlerimin, Üniversitemiz mensuplarının, Sivaslı hemşehrilerimin, Milletimizin ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandilini en içten duygularımla kutluyorum."

        (UY-AÖ-Y)

        11.12.2016 14:12:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler