Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayrampaşa Belediyesi'nden Halep'e yardım eli

        - 6 tır yardım malzemesi Bayrampaşa'dan Halep için yola çıkarıldı

        (Fotoğraflı)

        Hasibe Karadağ - Serdal Altıntepe

        İSTANBUL (İHA) - Suriye'deki iç savaş sebebiyle Halep kentinde açlık çeken ve yardıma ihtiyacı olan sivil vatandaşlar için 6 tır insani yardım malzemesi dualar eşliğinde Bayrampaşa'dan yola çıkarıldı.

        Bayrampaşa Belediyesi, İstanbul Kuru Gıda Hali Mega Center ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Suriye'de yıllardır devam eden iç savaş sebebiyle Halep kentinde yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayarak 6 tır insani yardım malzemesi hazırladı. Yardımların yola çıkarılması için Kuru Gıda Hali Mega Center önünde düzenlenen törene Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, İlçe Müftüsü İzzet Şener, İHH yetkilileri, hal çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, Halep'te gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle açlık çeken ve yardıma ihtiyacı olan sivillerin dramının sona ermesi için Bayrampaşa İlçe Müftüsü İzzet Şener tarafından dualar edildi. Ardından 80 ton un, 20 ton buğday, 20 ton bulgur ve çeşitli insani yardım malzemelerinin bulunduğu 6 tır dualar eşliğinde Halep'e ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

        "Avrupa Birliği bu dramı görmüyor ve orada büyük bir asimilasyon uygulanıyor"

        Halep'te insanlık dramı yaşandığını ifaden eden Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "4 yılı geçen bir savaş ve bu savaşta malesef Batı suskunluğu oynuyor. Avrupa Birliği bu dramı görmüyor ve orada büyük bir asimilasyon uygulanıyor. Orada mezhep çatışması üzerinden de oyunlar oynanıyor. Oradaki Müslüman, Sünni ve Türkmen nüfusunun yok edilmesiyle ilgili korkunç bir asimilasyon yapıyorlar. Bunu da herkes seyrediyor bir ekmek 25 liraya kadar yükselmiş, o nedenle bu insanların açlıktan ölmemeleri için oraya duyarsız kalamayız. Mega Center esnafı ve İHH ile birlikte oraya 6 tır insani yardım malzemesi gönderiyoruz. Ben dünyaya şunu söylüyorum Allah'ın size verdiği gözle görün, kulaklarınızla işitin oraya müdahale edin. Er ya da geç aynı şey sizin de başınıza gelecek" diye konuştu.

        "Katliama sessiz kalanlar aynı şekilde o katliama maruz kalacaklardır"

        Terör olaylarının din ayrımı olmadan dünyanın her yerinde yaşandığını belirten Başkan Aydıner, "İnsanlık dramına, katliama sessiz kalanlar aynı şekilde o katliama maruz kalacaklardır. Burada bir terörizm vardır, teröre dur demek zorundayız. 2 gün önce İstanbul'un göbeğinde katledilen 38 tane polisimiz ve onlarca, yüzlerce de yaralımız var. Dolayısıyla teröristin dini, imanı, mezhebi olmaz. Teröre tüm dünya ülkeleriyle birlikle el ele verip, omuz omuza durup dur demek zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti şu anda terörle boğuşuyor, bir taraftan 4 milyona yakın Suriyeliyi barındırıyor bir taraftan da sosyal yardımlarla Halep'e ve Suriye'deki bütün o mazlum durumdaki insanlığa elini uzatıyor" dedi.

        (HK-ÖY-AŞ-Y)

        12.12.2016 14:42:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler