Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Akgün: "Mevlana aşk, sevgi ve birliktir''

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Albatros Lions Kulübü Hakk'a vuslatının 743'üncü yıl dönümünde Mevlana'yı anma programı düzenledi.

        Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Albatros Lions Kulübü tarafından Celaleddin-i Rumi'nin Hakk'a vuslatının 743'üncü yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkez'inde anma töreni düzenlendi. Şeb-i Arus töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ''Mevlana aşk, sevgi ve birliktir. Bunu hep aklımızda tutalım'' dedi. Akgün, "Hazreti Mevlana'nın anlayışı hepimizi birleştirir. Bu Anadolu anlayışıdır bu bizim milletimizin öz anlayışıdır" diye konuştu.

        "Hazreti Mevlana'nın öğretileri, tüm dünyanın ilgisini çekmektedir" diyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün sözlerine şöyle devam etti: ''Bu akşam semazenlerimizi izlerken, ilahileri, kasideleri dinlerken sadece görsel bir şöleni değil dünya hırslarının gelip geçici olduğunu gördük. Bu hissiyatı en iyi kavramış, anlatmış ve bu uğurda da ömrünü vakfetmiş olan Mevlana'yı anma geceleri yalnızca onu anmaya değil onu anlamaya hizmet etmelidir"

        İlahiler hep bir ağızdan söylendi

        İlahiler ile başlayan program, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hayatının anlatıldığı video gösterimi ile devam etti. Ardından Uluslararası Sema Okulu'nun sunumlarının yapıldığı Şeb-i Arus Töreni vatandaşların büyük beğenisini topladı.

        (ÖK-ÖK-Y)

        12.12.2016 16:30:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler