Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Arabanlılar atıl durumdaki eski sağlık ocağının yıkılmasını istiyor

        - Eski sağlık ocağı madde bağımlılarının mekanı oldu

        (Fotoğraflı)

        Ayten Işık

        GAZİANTEP (İHA) - Araban ilçesi sakinleri, atıl durumda olan eski sağlık ocağı binasının yıkılmasını istiyor.

        Araban ilçesi sakinleri, 1974 yılında Araban ilçesi Mehmet Gökçek Mahallesine Araban İlçesi Sağlık Ocağı olarak yaptırılan ve 30 yıl ilçe halkına sağlık hizmeti verdikten sonra fiziki yapısında çürümeler oluşması nedeniyle 2004 yılında Turgut Özal Mahallesine yeni Sağlık Ocağı hizmet binası yaptırıldıktan sonra boşaltıldı. 12 yıldan beri atıl vaziyette duran ve çökme tehlikesi ile karşı karşıya olan eski Araban Sağlık Ocağı binasının çevre sağlığını tehdit ederken, ilgisiz ve bakımsız bırakıldıktan sonra gece geç saatlerde madde bağımlılarının uğrak yeri oldu. Arabanlı vatandaşlar eski sağlık ocağının biran önce yıkılıp yerine ilçede olmayan Aile Hekimliği hizmet binası ve 112 Acil Merkezi hizmet binası yapılmasını istiyor.

        Arabanl ilçesi sakinleri, ''2004 yılına kadar ilçe halkına 30 yıl boyunca sağlık hizmeti veren eski sağlık ocağında ilçe halkının yeşil kart işlemlerinin yapıldığını ve geçmiş tarihlerde vatandaşların tüm bilgilerini içeren yeşil kart dosyalarının eski binada korunaksız bir şekilde bırakıldı. Sağlık Ocağının kapısı, penceresi kırılmış durumda. Dosyaların odalarda ve bina dışında yerlere dağılmış olması bizleri hayrete düşürüyor. Geçmişte ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerde yaşayan yardıma muhtaç aile ve vatandaşların tedavileri için verilen yeşil kart almak için tüm evrakları şimdi atıl durumda. Çökme tehlikesi ile karşı karşıya olan kapısı ve penceresi olmayan eski sağlık ocağının içi ve dışına dağılmış durumdaki resmi belge niteliğindeki yeşil kart dosyalarının yetkililer tarafından toplanıp imha edilmesini istiyoruz. Ayrıca burası madde bağımlılarının uğrak mekanı oldu. Biz bu duruumdan rahatsız oluyoruz. Bunun için yetkililerden yardım bekliyoruz'' şeklinde konuştular.

        13.12.2016 11:28:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler