Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Köy okulunda Yerli Malı Haftası kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Özcan Beşkardeş

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Harmantepe köyündeki Nedim Korkut İlk ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından Yerli Malı Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

        Öğrencilerin yerli malı kullanma, bilinçli ve tutumlu olma davranışı kazanmaları için yapılan Yerli Malı Haftası, ilçedeki birçok okulun yanı sıra Harmantepe köyünde de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Düzenlenen etkinlikler kapsamında okulda öğrencilere, öğretmenleri tarafından tutumlu olmak ve yerli malı kullanmanın ekonomik açıdan önemi ve yerli malı kullanımının sağlık açısından da faydaları anlatıldı. Tutumlu olmanın ve yerli malı kullanmanın öneminin anlatıldığı etkinlikte öğrenciler, evde annelerine hazırlattıkları yiyecekleri arkadaşlarıyla paylaştı.

        Okul Müdürü Mazlum Arıkbaş, öğrencilere küçük yaşlarda yerli malı kullanımının önemini anlattıklarını ifade ederek, "Her yıl olduğu gibi bu yılda okulumuzda Yerli Malı Haftasını kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin evlerinden getirdikleri yiyecek ve içecekleri birbirleri ile paylaşmaları örnek davranış sergilemektedir. Yerli Malı Haftası öğrencilerimizin kendi aralarında yardımlaşma, paylaşma ve dayanışmayı sağlamanın yanı sıra hoşça vakit geçirmelerine vesile olmaktadır. Yardımlaşma, paylaşma duygusu ve tutumluluk küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılanmalıdır. Bu güzel alışkanlıkları çocuklarımıza aşılarsak, onlarda büyüdükleri zaman bu alışkanlıklarını devam ettirirler. Bu tür etkinlikler sayesinde çocuk ve gençlerimizi her alanda eğitim, sosyal ve sportif alanlarda eğiterek onları yarınlarımız için daha bilinçli bir şekilde hazırlamalıyız" dedi.

        (MSA-Y)

        13.12.2016 14:34:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler