Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fırat Elektrik, elektrik dolandırıcılarına karşı vatandaşı uyardı

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da görevli tedarik şirketi Fırat Elektrik Perakende Satış A.Ş. (FEPSAŞ), bazı kişilerin elektrik üzerinden yalan ve yanlış bilgilerle insanların kandırıldığını duyurdu.

        Elektrik piyasasında "elektriği ucuza satıyoruz" diyen pazarlamacıların son zamanlarda kapı kapı dolaştığına dikkat çeken FEPSAŞ, mutlaka gelen kişinin şirketlerine ait personel kimliğini sorulmasını uyarısında bulundu. Son zamanlarda Elazığ'da görevli tedarik şirketi olan Fırat Elektrik'den geldiklerini söyleyip vatandaşları yalan ve yanlış bilgilendirildiğinin belirtildiği açıklamada, "Dolandırıcıların en çok kullandıkları yöntem elektriği daha ucuza veriyoruz yalanı. Bu yalanı cep telefonu mesajları ve bizzat aboneleri arayarak yapan korsan enerji satıcılarının hedefinde ise yüksek tüketim yapan firmalar var. Dolandırıcıların kullandığı bir diğer yalan ise aboneyi getir paranı al. Bu yöntem ile de vatandaşları elektriksiz bırakarak mağdur duruma düşüren dolandırıcılara karşı dikkatli olunmalıdır" denildi.

        Kötü niyetli ve kendine pazarlamacı süsü veren kişilerin, müşterilere "Biz daha ucuz elektrik vereceğiz" diyerek yasal olan elektrik perakende satış şirketlerini kötülediğini ifaden eden FEPSAŞ Şirket Müdürü Korhan Baykal, "Müşterilerimizi ziyaret ederek veya telefonla ulaşan bu kişi ve sözde kuruluşların, şirketimizin adını zedelediklerini duyuyoruz. Müşteri Memnuniyeti odaklı yaklaşımı olmazsa olmazı olarak gören Şirketimiz, söz konusu kişilerle ilgili olarak hukuki süreci başlatmakla beraber, müşterilerimizin de bu tür olaylarla karşılaşması veya şüphelenmesi halinde 444 9 186 numaralı çağrı merkezimize bilgi vermeleri ya da polise başvuru yapmasını istiyoruz. Elazığ'da indirimli elektriği Fırat Elektrik Perakende A.Ş sağlamaktadır" diye uyardı.

        Müşterilerle muhatap olan kişilerin, kurumsal bir şirketin çalışanları ise mutlaka kendisini tanıtıcı, şirket logolu personel kimlikleri olması gerektiğini belirten Baykal, "Şirketimizce, ticari ve bireysel müşteriler için özel atanmış enerji uzmanları bulunmaktadır. Fırat Elektrik çalışanları, siz sormadan kimliklerini ibra edeceklerdir. Mutlaka kimliğini isteyin, kontrol edin. Şirketimiz Fırat Elektrik'in adını karalayıcı ifadeler kullananlara karşı dikkatli olunuz, uyarınız ve bu tür konuşmaların devam etmesi halinde kendisini şikayet edeceğinizi belirtiniz. Çünkü EPDK'nın ve Rekabet Kurumu'nun mevzuatları haricinde işlem yapılması mümkün değildir. Mevzuatları hiçe sayan bu kişi ve kuruluşlar, kurumsal olmamakla birlikte, etik davranmamaktadırlar. 444 9 186 nolu Çağrı Merkezi'mizi arayarak, gerektiğinde şikayetlerinizi bildirin. İhbarda bulunmanız hem siz değerli müşterilerimiz hem de şirketimiz Fırat Elektrik için ve en önemlisi vatandaşlarımızın, 'ucuz elektrik veriyoruz' diye kandırılmasının ve zor durumda kalmasının önüne geçmiş olursunuz" dedi

        İndirimli elektrik kullanmak için abonelerin AKSA Elazığ şirket müdürlüğüne veya ödeme veznelerine davet eden Baykal, "Veznelerimizde görevli personelimiz var. 30 Saniye içerisinde hiçbir ek maliyet olmadan indirimli tarifeye dahil ediyoruz. Abonelerimizin yapması gereken tek şey tesisat numaraları ve kimlikleri ile AKSA hizmet noktalarına uğramalarıdır" ifadelerinde bulundu.

        (HİV-MP-Y)

        16.12.2016 10:16:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler