Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESKAM'la istihdam artıyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Esenler'de iş arayanların umut kapısı olan ESKAM, Esenler'in yanı sıra Türkiye genelinde de istihdam oranının arttırılmasına katkı sağlıyor.

        Esenler Belediyesi Kariyer Merkezi (ESKAM), ilçede gencinden yaşlısına tüm işsizlere ümit olmaya devam ediyor. ESKAM, iş sahibi ettiği vatandaşlarla, Türkiye'deki işsizlik sorununa da çözüm oluyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de ağustos ayında işsizlik oranı yüzde 11.4'tü, eylül ayında ise işsizlik oranı yüzde 11.3 olarak gerçekleşti.

        Bin eleman aranıyor

        ESKAM, 6 yıldır olduğu gibi bugün de bir yandan ilçede iş arayanlarla işverenleri buluşturup istihdamı arttırmaya bir yandan da Türkiye'deki işsizlik oranını düşürmede katkı sahibi olmaya devam ediyor. 6 yılda yaklaşık 26 bin kişinin istihdam edildiği ve Esenlerlilerin umut kapısı haline gelen ESKAM; güvenlikten lojistiğe, üretimden temizliğe, çağrı merkezinden idari personele kadar çeşitli iş kollarında yaklaşık bin eleman arıyor. Türkiye'nin önde gelen firmalarının da yer aldığı 236 şirketle ESKAM, iş ve eleman arayanlara köprü olmayı sürdürüyor. ESKAM ile iş sahibi olmak isteyenler, Nene Hatun Mahallesi Çinçindere Caddesi üzerinde bulunan Sosyal Hizmetler Binası'ndaki ESKAM'a direkt olarak veya 440 09 00 numaralı telefondan ulaşabiliyorlar.

        İstihdama yönelik yeni proje

        Esenler ve İstanbul'daki istihdamı arttırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren ESKAM, İstanbul Kalkınma Ajansı'na bir proje için başvurdu. ESKAM'ın "İstanbul İstihdam Trendinin Araştırılması" projesiyle istihdamın önündeki engeller bilimsel olarak tespit edilecek. Proje kapsamında çeşitli çalıştay ve araştırmalar yapılacak. İstanbul'daki istihdam oranını arttırmak için çözüm önerileri geliştirilecek.

        (HK-HB-HA-Y)

        16.12.2016 15:15:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler