Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Tarhan, ödülünü down sendromlu çocuklarla birlikte aldı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) tarafından 'Yılın Sosyal Sorumluluk Proje Ödülü'ne layık görüldü. Başkan Tarhan, 11. Yılın İş İnsanı Ödül Töreni'nde sahneye down sendromlu çocuklarla birlikte çıktı.

        MESİAD 11. Yılın İş İnsanları Ödülleri, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl, Mezitli Belediye Başkanı Tarhan'a da 'Mutlu Mezitli' ve 'Down Cafe' projeleri dolayısıyla 'Yılın Sosyal Sorumluluk Proje Ödülü' verildi. Başkan Tarhan, ödül töreninde bir sürprize imza atarak, sahneye down sendromlu çocuklarla birlikte çıktı. ZİÇEV ve Hüseyin Polat Engeliler Okulu çocukları da Tarhan'a destek vermek için ödül törenine katıldı. Ödülünü down sendromlu çocuklara armağan ettiğini belirten Tarhan, "Bu arkadaşların bizden bir fazlalığı var. +1 kromozom bizden daha farklı bu arkadaşlarımız. Ama bu fazlalık artı özelliklere sahip kıldı. Bizden çok farklı özelliklere sahipler. Çok temiz yürekliler. Keşke hepimiz bunlar kadar temiz yürekli olabilsek. Keşke hepimiz bunlar kadar sevecen olabilsek. Benim bu kentte yaşayan bir yurttaş olarak bazı sorumluluklarım var. Hepimizin sabah kalktığı zaman aynaya bakarak 'Bu kent için ne yapabilir?' sorusunu sormamız lazım. Bu salonda bulunan iş adamlarımızın da sosyal projelere destek vermesini istiyorum" dedi.

        Down sendromlu Cemile de tüm Mersinlileri Mezitli'de bulunan Down Cafe'ye davet ettiklerini söyledi.

        Başkan Tarhan ödülünü, kucağına aldığı minik Ramazan ile birlikte alırken, down sendromlu çocukların sahnede oluşturdukları sinerji, salondakilere duygu dolu anlar yaşattı. Başkan Tarhan ve down sendromlu çocuklar, uzun süre ayakta alkışlandı.

        (KYM-Y)

        17.12.2016 15:44:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler