Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MTSAV'dan kız öğrenciler için kermes

        (Fotoğraflı)

        Servet Vural

        İZMİR (İHA) - Merkez Valisi olarak görev yapan ve yaşamının bir bölümünü Yenifoça'da geçiren Dr. Mustafa Tamer tarafından 2009 yılında kurulan Mustafa Tamer Stratejik Araştırmalar Vakfı (MTSAV) Foça Şubesi, burs verdiği kız öğrenciler için kermes düzenledi.

        17-18 Aralık Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında Reha Midilli Kültür Merkezi önünde düzenlenen kermese üyelerin yanı sıra bağışlarıyla Foça esnafı, Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi, Foça Milli Eğitim Müdürlüğü ve vatandaşlar da destek verdi. Soğuk havaya rağmen görev dağılımı yaparak tezgahların başına geçen vakıf üyeleri Dr. Mustafa Tamer'in yayınlanmış kitaplarından, ev yapımı yiyeceklere, el örgüsü işlerden, bağışlanmış giysilere kadar yüzlerce çeşit malzemeyi satmaya çalıştı.

        Kermeste sucuk ekmek yapan Hasan Kondu, "Yeter ki kızlarımız okusun. Onlara bir damlacık katkı da bizden olsun. Her şeyi seve seve yaparız" derken, MTSAV Foça Şube Başkanı Gülsen Yabacı da "40 Kız 40 Burs" parolasıyla yola çıktıklarını söyledi. Gülsen Yabacı, "Yeni kurulmuş bir şubeyiz. 60 üyemiz 6 burs temin edebildiğimiz öğrencimiz var. Hepsi çok zeki, çok çalışkan kızlar. Eksikliğini duydukları maddi kısmı tüm öğrenim hayatları boyunca biz karşılamaya çalışıyoruz. Bu çabamızda pek çok kişi ve kurum maddi manevi destekleriyle yanımızda yer alıyor. Bu günkü kermesimiz de bu amaçla düzenlendi. Üyelerimizin kısa zamanda çoğalacağına inanıyor ve vatandaşlarımızı 'herkesin katkı yapabileceği bir şey var' diyerek vakfımıza üye olmaya, emeklerinin nelere yaradığını görerek haz almaya, keyif duymaya çağırıyoruz" dedi. Kermeste sergilenen ve satışa sunulan ürünlerin önemli bölümü Foçalılar ve hafta sonu ziyaretçileri tarafından daha ilk günden satın alındı.

        18.12.2016 17:48:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler