Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dörtyol'da ilk kurşunun atılışının 98. yıl dönümü kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Necati İvgin

        HATAY (İHA) - Milli Mücadelede İlk Kurşun'un Dörtyol'da atılışının 98. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

        Hatay'ın Dörtyol ilçesinde İlk Kurşun Anıtı önünde yapılan kutlama töreni şükran çelenginin sunulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Türk Bayrağının göndere çekilmesiyle başladı.

        Anıt Şeref Defteri Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy tarafından imzalandı. Başkan Toksoy, törende yaptığı konuşmada, Milli Mücadelede ilk kurşunun atılışının 98. yıldönümünü gururla şerefle kutladılarını belirterek, "19 Aralık 1918 tarihinde ilk Kuvayi milliye hareketinin şeref yıldönümü Dörtyol'lu hemşehrilerimize, büyük Türk milletine hayırlara vesile olsun. 19 Aralık 1918 Cumhuriyet ve Türk tarihi açısından onurlu bir destanın adıdır. Milli ruhun şahlandığı müstesna bir tarih olarak bugünün önemi çok daha önem arz etmektedir" dedi.

        Törende tebrik ve kutlama mesajları okundu, şiirler okundu, yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. TSK mensupları ve muharip gaziler tarafından saygı atışı gerçekleştirildi. Özerli ve Yeşilköy mahallelerinde bulunan Milli Mücadele Kahramanları Kara Mehmet Çavuş ve Karahasan Paşanın kabirleri ziyaret edilerek dualar edildi.

        Kutlamalara Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, 39. Mekanize Tugay Komutanı Albay Orhan Akkurt, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Savaş Balcı, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Tayyar Ünsal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven ve vatandaşlar katıldı.

        (NCT-Y)

        19.12.2016 15:25:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler