Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne, Atasını ağırlamanın 86. yılını kutluyor

        (Fotoğraflı)

        Tamer Yavuz

        EDİRNE (İHA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ulu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 86. yılının kutlandığını belirterek, "Memleketine hoş geldin Atam, Hoş geldin büyük kurtarıcı. Seni büyük bir özlem ve minnetle anıyoruz" dedi.

        Mustafa Kemal Atatürk'ün 21 Aralık 1930 tarihinde Cumhurbaşkanı sıfatıyla Edirne'ye geldiğine değinen Başkan Gürkan, Ulu Önderin Edirne ziyareti sırasında tarihi Edirne Belediye Binası'nda bulunan Atatürk Odası'nda kaldığına dikkat çekti. Edirne halkının Atasını büyük bir özlemle andığını belirten Gürkan, Atatürk'ün 86 yıl önce nefes aldığı bu kentte görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

        Edirnelilerin, Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerini ve inkılaplarını kendilerine rehber edindiğini anlatan Gürkan, "Memleketine hoş geldin Atam. Rahat Uyu. Seni ve senin fikirleri sonsuza kadar savunmaya, bize sunduğun emanetleri canımız pahasına korumaya devam edeceğiz" dedi.

        Törenlerle kutlanacak

        Mustafa Kemal Atatürk'ün 21 Aralık 1930 tarihinde Cumhurbaşkanı sıfatıyla Edirne'ye gelişinin 86. Yılı Edirne'de törenlerle kutlanacak. 21 Aralık 2016 Salı günü Saat 09.30'da İnönü İlkokulu önünde toplanacak olan kortej Atatürk Anıtı'na kadar yürüyecek. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumun ardından kortej Atatürk Odası'nı ziyaret edecek. Törenler Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek olan kutlama programı ve Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 86. yılı nedeniyle Devecihan Kültür Merkezi'nde Saat: 20.00'da 'Gazi Edirne'de Konseri' ile son bulacak. Belediye binasında bulunan Atatürk odası ise, gün boyunca ziyarete açık olacak.

        (TY-MEF-Y)

        20.12.2016 18:37:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler