Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dicle Elektrik'te en fazla iş kazası darp sonucu meydana geldi

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Kayıp kaçak oranının yüzde 70'in üzerinde bulunduğu, kaçak kontrolüne çıkan çalışanları, işletme binaları ve araçları sık sık saldırılara uğrayan Dicle Elektrik tarafından "2013-2016 Yılı İSG Faaliyetleri ve Enerji Sektöründe İSG Kültürü" konulu çalıştay düzenlendi. Yaşanan iş kazalarının sebeplerinin açıklandığında, diğer enerji dağıtım şirketlerinin aksine Dicle Elektrik Dağıtım'da en fazla iş kazalarının darp ve trafik kası sonucu yaşandığı ortaya çıktık.

        Bugün başlayan ve 2 gün sürecek olan çalıştayda konuşan Dicle Elektrik Dağıtım İdari İşler Müdürü Haydar Özmen, diğer enerji şirketlerinde en fazla iş kazasının elektrik çarpması veya yüksekten düşme sonucu meydana geldiğini belirtti. Kayıp kaçak ile mücadelenin yoğun biçimde yapılması sebebiyle bu tür kazaların sayıca elektrik çarpması veya yüksekten düşme sonucu yaşanan iş kazalarından yüksek olduğunu anlatan Özmen, "Dicle Elektrik'te ise en fazla iş kazası darp ve trafik kazası sonucu yaşandı" dedi.

        "3 yılda 284 iş kazası yaşandı"

        Daha sonra söz alan şirketin İSG Koordinatörü Dr. Mesut Karabulut ise, Dicle Elektrik Dağıtım Bölgesi'ndeki Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta yapılan çalışmalar sonucunda 2014 yılında 105, 2015 yılında 103 ve 2016 yılında ise 76 iş kazası yaşandığını söyledi. Üç yılda toplam 284 iş kazası yaşandığını ve her yıl kaza sayısının biraz daha azaldığını da kaydeden Dr. Karabulut, en fazla iş kazasının darp ve trafik kazası sonucu gerçekleştiğini kaydederken, 3 yıl içerisinde en çok iş kazasının Diyarbakır'da yaşandığını, burayı sırası ile Şanlıurfa, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak'ın izlediğini bildirdi.

        "Türkiye'nin en zorlu görev sahası"

        Toplantıda konuşan Dicle Elektrik Dağıtım Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay ise, Türkiye'deki en zorlu görev sahasında çalıştıklarına dikkat çekerken, şunları kaydetti:

        "İnsan hayatından daha önemli bir şey olmadığını göz önünde bulundurarak bu konuda mutlaka farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Sorumluların işin ehliyetine sahip olması, hata yapılmasına müsaade edilmemesi, en önemlisi de gerekli tedbirlerin mutlaka alınması gerekiyor. Bunlar yapılırken hiçbir tolerans da tanınmaması lazım. Bunun yanında eğitim konusunun göz ardı edilmemesi gerek. Hepimizin iş güvenliği konusunda elçi olmalı, denetlemeliyiz. Bunu bir kez değil, refleks haline getirerek sürekli kılmalı, bir kültür haline dönüştürmeliyiz."

        Çalıştay yarın sona erecek

        Çalıştayın öğleden sonraki bölümünde gerçekleştirilen panelde ise DÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği'nden Doç. Dr. M. Siraç Özerdem tarafından "Elektrik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği", DÜ Hukuk Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Ömer Ergün ise "İş Kazaları ve Temel İş Hukuku" konularında sunum yaptı. Çalıştay, yarın 2016 yılı İSG faaliyetlerinin değerlendirilmesi, Dicle Elektrik Dağıtım sorumluluk bölgesindeki illere ait faaliyet raporlarının sunulması ve 2017 yıllık çalışma planı ile çalıştay sonuç raporunun hazırlanması ile sona erecek.

        (İHA-MP-Y)

        21.12.2016 15:35:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler