Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ'da elektrik makineleri stratejik plan hazırlama çalıştayı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Kamil Cankılıç

        ELAZIĞ (İHA) - Fırat Üniversitesi ve Fırat Teknokent İşbirliğinde, TÜBİTAK 1000 projesi kapsamında, Elektrik Makineleri Stratejik Plan Hazırlama Ar-Ge Çalıştayı gerçekleştirildi.

        Bir otelde düzenlenen çalıştaya, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, Fırat Üniversitesi akademik personeli ile davetliler katıldı. Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Ar-Ge çalıştayının, elektrik makineleri alanında Ar-Ge Strateji belgesi hazırlamak olduğunu söyledi.

        Çalıştay hakkında bili veren Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, "TÜBİTAK 1000 Proje çağrısında işaret edildiği gibi Türkiye'deki üniversitelerde ilk beşe gireceği öngörülen alanlarla ilgili araştırma ve geliştirme faaliyetlerini kapsayacak şekilde beş yıllık 'Ar-Ge Strateji Belgesi' hazırlanması ve bu belge kapsamında belirtilen çalışmaların uygulamaya geçirilmesi sağlanacaktır. Ar-Ge Strateji belgeleri kabul edilen alanlarda üniversitelerin, TÜBİTAK'ın '1003 - Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı' ve '1004 - Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı' programları kapsamında büyük ölçekli proje başvurusu yapma imkanı sağlanacaktır" dedi.

        (CK-MP-Y)

        23.12.2016 15:19:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler