Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dursunbey'de kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

        (Fotoğraflı)

        Hüdayi Demirhan

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde dün akşam ve gece saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı ilçe merkezi ve ana yollarda hayatı olumsuz etkiledi.

        Türkiye'yi etkisi altına alan şiddetli kar yağışı Dursunbey ilçesinde de hayatı olumsuz etkiledi. İlçenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde etkili olan kar kısa sürede Dursunbey'i beyaza bürüdü. Yoğun kar yağışının ardından ilçede ilk ve orta düzeydeki tüm okullar bir gün süreyle tatil edildi.

        Dursunbey-Balıkesir karayolu yoğun kar sebebi ile trafiğe kapanırken, Dursunbey Polisi Balıkesir istikametine giden araçları ilçe girişinde durdurmaya başladı. Öte yandan, Dursunbey-Kütahya yolu da kısmen trafiğe kapandı. Mahalle araları ve ana yollarda araç sürücüleri zorlandı. Kar sebebiyle çok sayıda kaza meydana gelirken, bazı köylerin yolları da kapandı. Dursunbey Belediyesi anonslarla ve SMS ile vatandaşları yola çıkmamaları yönünde uyardı.

        Öte yandan, Dursunbey Belediyesi ilçe merkezi ve ana artellerde karla mücadele çalışması başlattı. Ekipler cadde ve sokaklarda temizleme çalışmalarını sürdürürken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri de Kırsal mahallelerde yol açma çalışmalarını sürdürüyor. İlçeye bağlı bir çok kırsal mahalle yolunun da ulaşıma kapandığı öğrenildi.

        (HD-BD-HA-Y)

        29.12.2016 11:00:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler