Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümüşhane'de Genç Çiftçilere hayvanları teslim edildi

        (Fotoğraflı)

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen kırsal kalkınma destekleri Genç Çiftçi Projesi kapsamında Gümüşhane'de büyükbaş hayvan almaya hak kazanan başvuru sahibi 93 çiftçiye düzenlenen törenle 558 hayvan teslim edildi.

        Canca Mahallesinde yapılan dağıtım törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İl Edip Birşen, Müdür Yardımcısı Metin Yalvaç, Şube Müdürleri, konu uzmanları ve genç çiftçiler katıldı.

        Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Müdürü Birşen, Bakanlığın tarımda sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi, genç çiftçilerin desteklenebilmesi, gelir düzeyinin yükseltilebilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulabilmesi ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkıda bulunulabilmesi için Genç Çiftçi Projelerinin Desteklemesi Programı'nın uygulamaya koyulduğunu söyledi.

        Birşen, 2016 yılında proje kapsamında il ve ilçelerde Genç Çiftçi projesine katılmak için bin 656 müracaatın gerçekleştiğini belirterek, Gümüşhane Merkez ve ilçelerde proje kapsamında 93 çiftçiye 6'şar büyükbaş hayvan dağıtımının gerçekleştirildiğini belirterek, toplam 558 hayvan desteği sağlandığını kaydetti.

        Bu tür projeler sayesinde genç çiftçilerin tarım ve hayvancılığa yönlendirilerek ülke ekonomisinde tarım ve hayvancılık sektörünün canlı tutulmasını amaçladıklarını dile getiren Birşen, dağıtımını yaptıkları büyükbaş hayvanların Uruguay'dan getirildiğini ve etçi ve meralara uyum sağlayan Angus ve Hereford ırkı hayvanlar olduğunu ifade etti.

        Birşen, hayvanların genç üreticilere hayırlı olmasını dileyerek bu hayvanlara iyi bakmalarını, yetiştiricilikte karşılaşılabilecek sorunlara karşı İl/İlce müdürlükleriyle irtibatlı olmalarını tavsiye etti.

        (RE-ÖS-Y)

        29.12.2016 11:33:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler